Predsednik Rijeke ni sprejel Kekovega odstopa

Pri hrvaškem nogometnem prvaku je zavrelo po drugem zaporednem ligaškem porazu, a je Mišković pomiril strasti.

Objavljeno
23. oktober 2017 17.59
J. P.
J. P.

Reka - Včerajšnji drugi zaporedni ligaški poraz hrvaškega nogometnega prvaka Rijeke, ki je pred Osijekom pokleknila z 1:2, je poskrbel za pravi vihar na Rujevici, odgovornost pa je na svoje rame prevzel trener Matjaž Kek in upravi nemudoma ponudil svoj odstop. A, kot je bilo pričakovano, vodilni možje v klubu stojijo za nekdanjim slovenskim selektorjem in igralci, zato je predsednik Damir Mišković pomiril strasti in potrdil, da do spremembe na vročem stolčku ne bo prišlo.

»Brez fige v žepu stojim za trenerjem in igralci, to niso zgolj lepe besede pred morebitnimi rezi. Popolnoma zaupam Keku in fantom, da nam bodo ponudili še dovolj razlogov za zadovoljstvo. Lahko se zgodi, da Dinama na razpredelnici ne ujamemo, pa zato ne bodo padale glave. Imamo odličen igralski kader, fantastičnega trenerja in sijajno ozračje, čas pa je že, da tudi sreča malo potrka na naša vrata. Naša obramba je prejela najmanj zadetkov, napad je za Dinamovim drugi najučinkovitejši v ligi. Nobene drame še ni, to moštvo bo igralo vse bolje in, kar je najpomembneje, tudi zmagovalo,« je prepričan Mišković.

Rijeka je v zadnjih štirih kolih hrvaškega prvoligaškega tekmovanja le enkrat zmagala, z neodločenim izidom se je razšla s Slavenom Belupom, premoč pa v zadnjih dveh kolih priznala Istri 1961 (0:1) in pred domačim avditorijem Osijeku. Zaskrbljujoč je bil predvsem poraz v Pulju, saj je imela vso statistiko vključno z razmerjem sproženih strelov v okvir vrat (kar 10:1) krepko na svoji strani, toda prazne naboje, podobno je bilo včeraj na Rujevici (streli 8:4), a se je ponovil scenarij izpred tedna dni.