Preobrat: upravni odbor Mure ni sprejel odstopa Bogatinova

Oliver Bogatinov bo še naprej vodil moštvo Mure - razume slabo voljo navijačev, a jih hkrati prosi za razumevanje.

Objavljeno
14. november 2012 10.27
tre*NOGOMET
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Murska Sobota - Prvoligaš iz Murske Sobote je že dlje časa prikovan na dno lestvice domačega prvenstva, po odigranih 17. tekmah za predzadnjim Triglavom zaostajajo že za debelih sedem točk. Po svetlem preblisku v kvalifikacijah za evropsko ligo, kjer so se prebili vse do zadnje ovire, črno-beli na domačih zelenicah kažejo slabe predstave.

Na zadnji tekmi so pred Muraši domačimi navijači klonili proti Domžalam (2:1), nezadovoljni navijači so zahtevali odstop trenerja Oliverja Bogatinova in ga tudi dobili. Po tekmi je namreč strateg Mure na tiskovni konferenci »nepreklicno odstopil«, toda sedaj je prišlo do preobrata. Upravni odbor »po številnih pogovorih« njegovega odstopa ni sprejel, kar pomeni da Bogatinov še naprej ostaja na klopi Mure.

Trener Mure je v izjavi za javnost pojasnil razloge za svoj odstop kot tudi zakaj se je odločil, da še naprej ostane na klopi slovenskega prvoligaša - izjavo za javnost objavljamo v celoti.

Spoštovani navijači Mure 05.

Na zadnji prvenstveni tekmi z Domžalčani sem slišal, videl in občutil vaše nezadovoljstvo z menoj, čemu je vsekakor botroval zadnji niz nesrečnih porazov. Vašo voljo sem upošteval in takoj po tekmi podal odstopno izjavo. S to potezo sem naredil ogromno manevrskega prostora pri upoštevanju volje navijačev in vseh ostalih, saj smo vsi mi, navijači, igralci, uprava, starši, sponzorji in trenerski tim, del kluba Mura 05.

Svojo namero sem izrazil tako javnosti na tiskovni konferenci, kot predsedniku Topiču takoj po njej, tako tudi svojemu neposredno nadrejenemu Andre Gielingu po telefonu. Stališče vodstva kluba je bilo takrat nasprotujoče z mojo odločitvijo. Z g. Andre Gielingom sem imel tudi danes temeljit pogovor in razgovor na temo odgovornost trenerja in trenerskega tima za dosedanje rezultate v klubu in mu ponovno ponudil odstop. Gospod Andre Gieling tudi tokrat ni sprejel moje ponudbe.

Žal mi je vseh navijačev, ki se ne strinjajo s to odločitvijo, vendar sem sam profesionalec in dogovorjeno pogodbo moram in želim izpolniti.

Navijačev žal ne morem prositi, da bi me sprejeli ali imeli radi, saj smatram, da ima vsak pravico do svojega mnenja, ki ga lahko pove na tak ali drugačen način. Prosim vas pa lahko, da nezadovoljstvo z menoj izkazujete pred tekmo ali po njej. Na sami tekmi pa lahko spodbujate igralce Mure 05, saj so le oni tisti, ki neposredno ustvarjajo rezultat na igrišču in ki so potrebni vaše spodbude na sami tekmi. Spomnite se vseh dobrih časov tega kluba in mogoče tudi zadnjih 30 minut tekme z Domžalčani, ko ste z svojim navijanjem pokazali navdušujočo pripadnost in ponesli igralce na terenu.

Hvala vam in pomnite, da ljudje prihajajo in odhajajo, Mura 05 pa ostaja za večno ena.

Oliver Bogatinov