Preobrat: Živec ostaja na Poljskem

Slovenski nogometaš bi se moral kot posojen igralec preseliti k italijanskemu B-ligašu Latini, a sta se kluba dogovorila drugače.

Objavljeno
17. februar 2017 23.58
bsa-Nogomet
J. P.
J. P.

Varšava - Nekdanji veliki up slovenskega nogometa in reprezentant do 21 let, Saša Aleksander Živec, bo kariero nadaljeval v majici poljske zasedbe Piast Gliwice, čeravno ga je konec prejšnjega meseca italijanski B-ligaš Latina, ki trenutno zaseda 19. mesto razpredelnice, že predstavil kot svojo okrepitev. Na »škorenj« bi se moral 25-letni primorski zvezni igralec preseliti kot posojen nogometaš poljskega prvoligaša, a sta se vodstvi obeh kolektivov dogovorili, da se nekdanji član Primorja, CSKA Sofije, Domžal in Gorice vrne h Gliwicam.

»V dogovoru z Latino je prišlo do prekinitve polletne posoje, tako da bo Živec, ki je s takšnim razpletom ravno tako zadovoljen, še naprej igral za naš klub,« je pojasnil predsednik Gliwic Marek Kwiate, zamolčal pa podrobnosti dogovora. Živec je v majici moštva, ki trenutno zaseda 14. mesto na razpredelnici in pri katerem si kruh služi tudi nekdanji branilec Celja, Rudarja in Domžal Uroš Korun, doslej od leta 2014 odigral 69 dvobojev in prispeval tudi sedem zadetkov.