Pri Zavrču odpustili trenerja Trenevskega

Razlog za skrajno potezo ni le nepričakovan poraz proti Triglavu, temveč tudi nezadovoljstvo igralcev in vodstva kluba.

Objavljeno
10. marec 2014 15.04
brez naslova
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zavrč − Kdo bi si mislil, da bo en spodrsljaj spodnesel stolček dosedanjemu trenerju slovenskega nogometnega prvoligaša Zavrča Viktorju Trenevskemu. Njegovi varovanci so v drugi del sezone v 1. SNL vstopili z resda nepričakovanim porazom z zadnjeuvrščenim Triglavom (1:3), kljub temu pa vsaj nepoznavalci razmer v klubu niso pričakovali, da bo nekdanji makedonski reprezentant tako rekoč čez noč pristal na cesti.

Poteza vodstva kluba čudi toliko bolj, ker je bil Trenevski, ki je v aktivni igralski karieri branil barve številnih slovenskih prvoligašev (Mure, Kopra, Olimpije, Drave, Nafte), med zaslužnimi za sanjski jesenski del Zavrča, ki je prezimil na tretjem mestu, toda z enakim točkovnim izplenom kot Koper, tudi po porazu s Kranjčani pa moštvo drži visoko četrto mesto z le šestimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.

Enainštiridesetletnega trenerja, ki sicer nima ustrezne licence, bo zamenjal njegov dosedanji pomočnik Željko Orehovec, ki je bil sicer že doslej uradni glavni strateg. V klubu so sicer pojasnili, da so se za skrajno potezo odločili, ker naj bi se kopičilo nezadovoljstvo igralcev in vodstva kluba nad Trenevskim.