Prireditelje SP 2014 okrcal tudi Pele

Legendarni Pele meni, da so za obnove štadionov v Braziliji zapravili preveč denarja.

Objavljeno
22. maj 2014 09.09
Posodobljeno
22. maj 2014 09.09
SOCCER-AWARDS/
M. F., šport
M. F., šport

Rio de Janeiro - Pele, eden največjih nogometnih zvezdnikov v športni zgodovini, je kritiziral prireditelje SP v Braziliji, da so milijarde dolarjev porabili brez pravega premisleka.

Brazilci so doslej porabili 11 milijard dolarjev za organizacijo najprestižnejšega nogometnega dogodka, za obnovo štadionov so namenili štiri milijarde. »Res je, da je v gradnjo štadionov vloženega veliko denarja, vendar v nekaterih primerih več, kot bi bilo treba. Del tega denarja bi lahko usmerili v šole in bolnišnice, to je tisto, kar država potrebuje. Zato se strinjam s protestniki, nikakor pa pri tem ne odobravam nasilja,« je poudaril legendarni Pele, ki je z brazilsko reprezentanco osvojil tri SP.

Prepričan je, da situacija v državi obiskovalce mundiala odvrača od potovanja v Brazilijo, kar bo prineslo finančni primanjkljaj.

Jezni protestniki nad lovoriko

Protestniki, jezni zaradi pretiranega trošenja državnega denarja za organizacijo SP, so včeraj v Belemu metali kamenje v stavbo, v kateri so prireditelji na ogled postavili lovoriko za nove svetovne prvake. Zaradi izgredov so ogled pokala odpovedali. Jezijo pa se tudi obiskovalci tekem, saj so izvedeli, da na vsaj dveh štadionih od 12 med tekmami zanje ne bo internetnega in mobilnega signala.