Prva liga: krst Radomelj s porazom proti Kopru, slab štart Gorice

Radomlje so v prvi slovenski nogometni ligi debitirale z porazom proti Luki Koper z 1:2, Domžalčani premagali Gorico z 1:0.

Objavljeno
20. julij 2014 19.29
Posodobljeno
20. julij 2014 19.29
Nogomet Koper Čelik
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Radomlje - Nogometaši Radomelj so v krstni tekmi med slovensko nogometno elito doživeli poraz. Podprvaki iz Kopra so vse od prve minute bili boljši tekmec in nadzorovali potek tekme, so pa domači ob koncu vendarle prišli do gola.

Koprčani so v prvem polčasu vztrajno napadali, toda poskusi Jake Štromajerja v 14., Ivice Guberca v 29. in Mitje Lotriča v 38. minuti so zleteli mimo radomeljskega gola. Že je kazalo, da bo prvi polčas minil brez golov, ko je Kopru v 43. minuti uspelo zatresti domačo mrežo. Lotrič je lepo našel Štromajerja, ki je sprožil, prvi strel je Vjekoslav Andrić ustavil, odbito žogo pa je napadalec Kopra le poslal za njegov hrbet. Primorci so vodstvo povišali na začetku drugega polčasa, v 49. minuti. Po podaji iz kota se je pred Andrićevim golom najbolje znašel Štromajer in zadel z glavo.

Za domače je prvi nevaren strel sprožil Luka Vrhunc v 65. minuti, osem minut bi lahko Koper dosegel tretji zadetek, ko Lotrič streljal z voleja. Še dve minuti pozneje pa so se domači lahko veselili prvega prvoligaškega zadetka - četudi so jim ga pomagali zabiti kar gostje. Miha Gregorič je z glavo skušal podati vratarju, a zakrivil avtogol.

Nov poraz za Gorico

Potem ko so sezono odprli s porazom na prvi evropski tekmi (1:4 proti Moldeju), so nogometaši Gorice slabo odprli tudi sezono v slovenskem državnem prvenstvu. V 1. kolu so jih doma z 1:0 ugnali Domžalčani.

V ne preveč zanimivem obračunu so imeli prvo nevarno priložnost gostitelji v 9. minuti, ko je Sandi Arčon z roba kazenskega prostora streljal mimo gola. Kazen za zapravljeno priložnost je hitro sledila, v 10. minuti je Zeni Husmani poslal predložek v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Alen Ožbolt.To je bil za 19-letnega napadalca prvi gol v prvoligaški konkurenci. Gostitelji so najlepšo priložnost zapravili v 34. minuti, ko je strel Luke Majcna ubranil vratar Nejc Vidmar.

V drugem polčasu si je Gorica pripravila nekaj priložnosti, vendar se izid ni spremenil. Priložnosti je v 47.  in 63 minuti imel Dejan Žigon, a Vidmar. je bil na mestu, nespreten je bil v 83. minuti tudi Majcen.

1. SNL, 1. kolo:

Radomlje - Luka Koper 1:2 (0:1)

* Športni park, gledalcev 750, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 0:1 Ivetić (43.) 0:2 Štromajer (49.), 1:2 Gregorič (84./avtogol)
* Radomlje: Andrić, Cankar, Balkovec, Zukić, Kosec, Barukčič (od 36. Snoj), Vrhunc, Avbelj, Vuk, Zavrl, Seferovič (od 79. Stoiljkovič).
* Luka Koper: Radošević, Gregorič, Halilović, Hadžić, Štulac, Guberac, Žibert, Lotrič (od 88. Čovilo), Ivetić (od 79. Palčič), Bradaschia, Štromajer (od 62. Pučko).
* Rumeni kartoni: Kosec, Balkovec; Bradaschia, Guberac.
* Rdeč karton: /.

Gorica - Domžale 0:1 (0:1)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 400, sodnika: Skomina (koper), Vukan (Gornja Radgona), Vidali (Gračišče).
* Strelec: 0:1 Ožbolt (10.).
* Gorica: Simčič, Enow, Modolo, Vetrih, Širok, Majcen, Žigon, Arčon (od 70. Nagode), Jogan, Vanin (od 46. Osuji), Johnson (od 23. Kolenc).
* Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš, Živec, Parker (od 80. Podlogar), Ožbolt (od 64. Aneff), Majer, Kanža, Korun in Husmani (od 58. Jelar).
* Rumena kartona: Enow; Jelar.