Prva liga: Maribor prepričljivo dobil generalko za finale pokala

V 34. kolu Prve lige Telekom Slovenije je Mura 05 s 3:0 premagala Luko Koper, Aluminij spet na zadnjem mestu.

Objavljeno
18. maj 2013 20.06
NOGOMET
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Maribor - Čeprav so si naslov prvakov že zagotovili, so Mariborčani današnjo tekmo s Celjem vzeli resno. V generalki pred finalom pokala so zmagali s 5:1.

Že takoj po koncu začetnega uigravanja je Maribor udaril in v prvi nevarni akciji povedel. Mitja Viler je v kazenskem prostoru dobro podal Dejanu Mezgi, slednji pa je nato natančno meril v levi kot vrat gostov in Matic Kotnik je moral prvič po žogo v mrežo. Za 2:0 je bil v kazenskem prostoru na pravem mestu domači zvezdnik Marcos Tavares, ki je sprejel podajo Dejana Mezhe in žogo potisnil v gol.

Tudi drugi polčas je bil podoben. Maribor je takoj pritisnil, premoč pa takoj tudi kronal z zadetki. Za prvega v nadaljevanju in svojega že stotega v dresu Maribora je tako že v prvi minuti drugega polčasa poskrbel Tavares, ki je po podaji s kota zbrano počakal na drugi vratnici in žogo le porinil v mrežo. Na naslednji gol so morali domači navijači počakati do 59. minute; nogometaši iz Celja so izgubili žogo, kar je spretno kaznoval Cvijanović in z natančnim strelom z roba kazenskega prostora povišal že na 4:0. In tudi do petega gola nato ni minilo prav veliko. Pet minut pozneje je bil v glavni vlogi ob petem golu v mreži tekmecev spet današnji junak Tavares, po podaji Vilerja je natančno meril s kakšnih 18 metrov.

V 69. minuti so Celjani vsaj ublažili poraz. Podajo Klemna Medveda je izkoristil Aleksandar Bajić in s strelom z glavo premagal Handanovića, to pa je bil tudi zadnji gol na tekmi.

Koprčani s porazom iz Fazanerije

Nogometaši Mure so prišli do pomembnih treh točk v boju za obstanek in se vsaj začasno odlepili z dna prvenstvene lestvice. V všečnem obračunu so porazili Koprčane, ki se z Domžalami borijo za končno tretje mesto.

Sobočani so hitro prišli do vodstva. Damjan Bohar v sedmi minuti z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Matica Maruška, ki je sprožil, a je koprska obramba blokirala njegov strel, žoga se je odbila do Vedrana Vinka, ki je z desetih metrov žogo potisnil v mrežo gostov. V 36. minuti so domači podvojili prednost, potem ko je Bohar prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil do Aleša Majerja, ki je z močnim strelom ugnal Nenezića.

Tekmo je v 68. minuti odločil Matic Maruško, potem ko je »slalomiral« med koprskimi branilci v kazenskem prostoru in učinkovito končal akcijo s strelom po tleh.

Mura 05 - Luka Koper 3:0 (2:0)

* Stadion v Fazaneriji, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Stančin (Ljubljana) in Kokolj (Škofljica).
* Strelci: 1:0 Vinko (7.), 2:0 Majer (36.), 3:0 Maruško (68.).
* Mura 05: Draković, Majer, Bohar, Rep, Vaš, Travner, Vinko (od 89. Kurbus), Mörec, Ploj (od 83. Sačer), Atanasov, Maruško.
* Luka Koper: Nenezić, Mavrič Rožič, Hadžić, Blažič, Mendy, Bradaschia, Guberac, Pučko (od 58. Popović), Čovilo, Galešić (od 85. Lotrič), Brečević (od 79. Migliorini).
* Rumena kartona: Atanasov, Maruško.
* Rdeč karton: /.

Gorica - Triglav 0:0

* Športni park, gledalcev 350, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: /.
* Gorica: Simčič, Celcer, Širok, J. Šturm (od 61. Mbida, od 84. Frelih), Žigon, Živec, Praprotnik (od 61. Bremec), Mevlja, Gregorič, Ndiaye, Jogan.
* Triglav: Curanović, Zolić, Klemenčič, Sever, Jelar, Krcić, M. Poplatnik (od 85. Ovčina), A. Poplatnik (od 65. Šujica), Pokorn, Stojnić, Bubanja.
* Rumen karton: Mevlja.
* Rdeč karton: /.

Maribor - Celje 5:1 (2:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1200, sodniki: Perić (Kranj), Rojko (Logatec) in Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelci: 1:0 Mezga (13.), 2:0 Tavares (43.), 3:0 Tavares (47.), 4:0 Cvijanović (60.), 5:0 Tavares (65.), 5:1 Bajić (69.).
* Maribor: Handanović, Milec, Potokar (od 65. Mevlja), Arghus, Viler, Moravac (od 67. Smrekar), Cvijanović, Filipović, Mezga (od 63. Dodlek), Berić, Tavares.
* Celje: Kotnik, Gaber, Žitko, Vidmajer (od 46. Vrhovec), Krajcer, Gobec, Medved, Tomažič-Šeruga, Verbič, Bajde (od 46. Cebara), Žurej (od 62. Bajić).
* Rumeni kartoni: Potokar; Žurej, Vrhovec.
* Rdeč karton: /.

Olimpija - Aluminij 2:0 (0:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 150, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih goricah) in Benc (Rače).
* Strelca: 1:0 Mitrović (54.), 2:0 Zorc (90.).
* Olimpija: Džafić, Jović, Vicente (od 69. Gerić), Trifković, Šporar, Valenčič (od 64. Zorc), Ivelja (od 46. Kapun), Delamea Mlinar, Omladič, Mitrović, Salkić.
* Aluminij: Murko, Hodžurda (od 90. Lipovac), Topolovec, Bingo, Kurež, Bloudek, Žagar-Knez (od 38. Rešek), Drevenšek, Medeved, Jovanović (od 46. Zajc), Črnic.
* Rumeni kartoni: Delamea Mlinar; Zajc, Drevenšek, Črnic.
* Rdeč karton: Murko (90.).

Rudar Velenje - Domžale 0:1 (0:0)

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 450, sodniki: Habjanič (Murska Sobota), Vukan (Apače) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelec: 0:1 Čadikovski (82.).
* Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović, Firer, Krefl (od 32. Rošer), Rotman, Jahić, Kašnik, Bratanović (od 70. Črnčič), Radujko, Eterović (od 80. Klinar).
* Domžale: Vidmar, Skubic, Čadikovski, G. Vuk (od 82. Kostakis), Gorenc-Stanković, Pihler (od 46. Kous), Halilović, Dobrovoljc, Balkovec, Majer, Janža (od 56. Husmani).
* Rumena kartona: Rošer; Janža.
* Rdeč karton: /.