Prva liga: Mariboru visoka zmaga za popotnico na Češko

V 6. kolu Prve lige Telekom Slovenije je Maribor v Ljudskem vrtu s 5:1 (3:0) premagal Celje.

Objavljeno
16. avgust 2013 21.59
NOGOMET
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Pred pomembnim gostovanjem nogometašev Maribora na Češkem v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov, so se varovanci trenerja Anteja Čačića v Ljudskem vrtu pomerili v štajerskem dvoboju. S Celjani, ki so po šestih kolih pri dnu lestvice z le dvema osvojenima točkama, niso imeli večjih težav in si za popotnico priborili visoko zmago s 5:1.

Mariborčani so hitro upravičili vlogo favorita in že v začetnih minutah šokirali tekmeca. Tekma se je komaj začela, že sta padla dva gola. Najprej je v 4. minuti v lepi akciji domačih Matic Črnic podal do Mitje Vilerja, ta pa do kapetana Marcosa Tavaresa, ki je z bližine zabil žogo v mrežo gostov. Že minuto za tem je padel nov gol. Z asistenco se je izkazal David Bohar, znova pa je bil natančen Tavares.

Prednost domačih bi v prvem polčasu lahko hitro rasla, a je Celjane reševal vratar Matic Kotnik. Gostje si sicer niso priigrali nobene lepše priložnosti, toliko nevarnejši so bili vijolični in ves čas streljali proti vratom Celjanov. Po 20 minutah bi lahko vodili že s 4:0, potem ko sta okvir vrat zatresla Tavares in Jean-Philippe Mendy. V 23. minuti se je vodstvo tudi dejansko povišalo. Kombinacijo Tavaresa, Mendyja in Martina Milca je za 3:0 zaključil Aleš Mertelj.

Mariborska invazija se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, že v tretji minuti nadaljevanja pa je mrežo zatresel mladi Bohar. Slednji je za 4:0 zadel z roba kazenskega prostora, potem ko mu je lepo priložnost priskrbel Tavares. A se Celjani še niso predali in v 57. minuti zadeli častni gol. Povratnik v celjsko ekipo Dragan Čadikovski je stekel v protinapad in z natančnim strelom v levi spodnji kot premagal Jasmina Handanovića.

Čačić je za tem opravil nekaj menjav: namesto Boharja je vstopil Nusmir Fajić, namesto Črnica pa Aleš Mejač, pozneje je Aleksandra Rajčeviča zamenjal Željko Filipovič. Znova je bil blizu zadetka Mendy in v 69. minuti le prišel do svoje priložnosti. Po podaji Fajića je celjeskega vratarja premagal z rutiniranim strelom po tleh. V zadnjih minutah so bili bolj nevarni tudi Celjani, a je Handanović ubranil nekaj nevarnih strelov za visoko zmago Maribora.

To je za vijolične dobra popotnica pred odhodom na Češko. V Plznu jih namreč v torek (20.45) čaka prva tekma zadnjega kola kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov.

Jutri bodo na sporedu še tri tekme: Koper bo gostil Gorico (17.30), v Novem mestu bo pri Krki gostoval Zavrč (17.30), v večernem dvoboju pa bodo Domžale izzivale Rudar (20.00).

Prva liga Telekom Slovenije, 6. kolo:

Maribor - Celje 5:1 (3:0)

Tavares 4., 5., Mertelj 24., Bohar 48., Mendy 69.; Čadikovski 57.

Začetni postavi:

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Potokar, Viler, Cvijanović, Mertelj, Bohar, Črnic, Mendy, Tavares.

Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Vidmajer, Jugović, Kolman, Plesec, Verbič, Žurej, Čadikovski.

Sodnik: Damir Skomina.