Prva liga: vijolični z minimalno zmago iz Kranja, Olimpiji lekcija Gorice

V 7. kolu Prve lige Telekom Slovenije je Maribor z 1:0 premagal Triglav, Domžale doma doživele nov poraz.

Objavljeno
24. avgust 2013 21.17
Nogomet Nova Gorica : Olimpija
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Kranj - Tudi po 7. kolu slovenskega nogometnega državnega prvenstva Maribor ostaja brez poraza in s stoodstotnim izkupičkom te sezone. Kranjčani sicer niso bili lahek oreh, strli pa so ga z zadetkom Nusmirja Fajića v uvodnih minutah drugega polčasa. Kranjčani so na drugi strani na sedmi tekmi doživeli šesti poraz in ostajajo na dnu lestvice.

Maribor je nastopil z dodobra spremenjeno postavo v primerjavi z obračunom z Viktorio iz Plzna v kvalifikacijah za ligo prvakov. Igra ni stekla, uvodne minute so pripadle Triglavu. Pri domačih je uvodoma dvakrat poskusil debitant Uroš Palibrk, v 22. minuti pa je Jasmina Handanovića z močnim strelom preizkusil še Petar Stojnić. Sodnik Matej Jug je v  nadaljevanju razveljavil zadetek Marcosa Tavaresa, saj je pred tem dosodil prekršek Aleša Mejača nad Igorjem Bukaro.

Gostujoči trener Ante Čačić je na začetku drugega polčasa v igro poslal Damjana Boharja, ki je v 54. minuti zapravil lepo priložnost, ko je nastreljal vratarja Žana Pelka, in Nusmirja Fajića, poteza pa se mu je kmalu obrestovala, saj je prav Fajić v 55. minuti poskrbel za vodstvo Maribora. Mejač je podal z desne strani, mariborski napadalec pa je v kazenskem prostoru učinkovito končal akcijo.

Tavaresu so še en gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, vedno več pa so poskušali tudi. Kranjčani. Med drugim je Mustafa Nukić v 77. minuti zatresel zunanji del vratnice s strelom z 20 metrov. Dve minuti pred iztekom 90 minut je znova udaril Nukić, iz težkega položaja je meril pod prečko, a je mariborski vratar ohranil mrežo nedotaknjeno.

Elsner debitiral s porazom

Domžalčane je na tekmi s Koprčani prvič vodil mladi trener Luka Elsner, ki je sredi tedna zamenjal Stevana Mojsilovića. Nekdanji član Domžal in rekorder po številu nastopov je svojo trenersko kariero začel s porazom.

Elsner je enajsterico moral sestaviti brez poškodovanih Marka Kovjeniča, Tadeja Remsa, Jona Gorenca Stankoviča, Jureta Balkovca in Žana Majerja, kaznovan je bil Darko Zec. Koper je po tekmi z Gorico ostal brez stebra obramba Mateja Mavriča-Rožiča, ki si je ob padcu poškodoval vratna vretenca, manjkala sta še Damir Hadžić in Domen Črnigoj.

Edini gol na tekmi je padel v 14. minuti za vodstvo in zmago Kopra z 1:0. Urban Žibert je podal v kazenski prostor do Mitje Lotriča, ta pa je z desne strani po tleh z natančnim strelom premagal Nejca Vidmarja.

Gorica zabila štiri gole Olimpiji

Izbranci Luigija Apollonija so na novogoriškem stadionu zasenčili ljubljansko vrsto z zmago s 4:1. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so v dobre pol ure zabili tri gole. Ljubljanski vratar Aleksander Šeliga je bil prvič na preizkušnji v deseti minuti po strelu Massima Code, šest minut pozneje pa je prvič klonil, potem ko je najprej obranil strel z glavo Codi, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Gianluca Lapadula. Sedem minut zatem so Primorci znova zatresli ljubljansko mrežo, a je sodnik zadetek Lapadule razveljavil zaradi prekrška.

Ljubljančani so prvič zagrozili v 25. minuti, ko je Zajko Zeba s prostega strela meril malce previsoko. Zato pa je bil pet minut pozneje natančnejši Amedej Vetrih, ki je z roba kazenskega prostora uspešno končal protinapad. Luknjasta obramba gostov pa je v prvem polčasu klonila še enkrat, in sicer v 35. minuti, ko je Coda iz bližine izkoristil podajo s strani.

V 38. minuti je Matija Širok v kazenskem prostoru podrl Matica Finka, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Nik Omladič in tako vrnil nekaj upanja zeleno-beli ekipi. A slednjim ni več uspelo zatresti mreže. Novogoričani so zmago potrdili v 82. minuti, ko je Šeliga odbil žogo po prostem strelu Code do Danieleja Bazzoffie, ki jo je povsem neoviran iz bližine potisnil v mrežo.

Prva liga Telekom Slovenije, 7. kolo:

Triglav - Maribor 0:1 (0:0)

* Športni center, gledalcev 1000, sodniki: Jug (Tolmin), Vidali (Gračišče) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelec: 0:1 Fajić (55.).
* Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Diallo, Klemenčič, Stojnić, Bukara (od 72. Stjepanović), Nukić, Kongnyuy, Pokorn, Palibrk (od 60. Križaj).
* Maribor: Handanović, Mejač (od 68. Mertelj), Potokar, Arghus, Trajkovski, Filipović, Dervišević, Ibraimi, Črnic (od 46. Bohar), Tavares, Mendy (od 46. Fajić).
* Rumena kartona: Pokorn, Stjepanović.
* Rdeč karton: /.

Domžale - Luka Koper 0:1 (0:1)

* Športni park, gledalcev 350, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Vukan (Apače).
* Strelec: 0:1 Lotrič (14.),
* Domžale: Vidmar, Skubic, Požeg Vancaš (od 74. Parker), S. Vuk, G. Vuk, Dobrovoljc, Janža, Gabrić (od 62. Mijić), Husmani, Kous, Banović.
* Luka Koper: Nenezić, Šme, Blažič, Guberac, Žibert, Lotrič (od 70. Reja), Galešić, Halilović, Palčič, Čovilo, Pučko (od 90. Krajnc).
* Rumena kartona: Žibert, Nenezić.
* Rdeč karton: /.

Gorica - Olimpija 4:1 (3:1)

* Športni park, gledalcev 700, sodniki: Mertik (Odranci), Kmetec (Orehova vas) in Ploj (Miklavž na Dravskem polju).
* Strelci: 1:0 Lapadula (16.), 2:0 Vetrih (30.), 3:0 Coda (35.), 3:1 Omladič (39./11 m), 4:1 Bazzoffia (82.).
* Gorica: Cordaz, Širok, Favalli, Vicente, Kavčič, Jogan, Lapadula (od 61. Bazzoffia), Vetrih, Coda (od 87. Danilevičius), Misuraca (od 69. Berardocco), Živec.
* Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Trifković, Šporar, Valenčič (od 66. Đurković), Fink (od 46. Bagarić), Ivelja (od 73. Kapun), Delamea Mlinar, Omladič, Zeba.
* Rumeni kartoni: Favalli, Lapadula; Trifković, Jović.
* Rdeč karton: /.

Zavrč - Rudar 2:1 (2:0)

* Stadion NK Zavrč, gledalcev 700, sodniki: Ponis (Koper), Stančin (Ljubljana) in Kokolj (Škofljica).
* Strelci: 1:0 Šafarić (7.), 2:0 Kresinger (42.), 2:1 Črnčič (73.).
* Zavrč: Fink, Kokol, Murko, Šafarić, Kelenc (od 60. S. Čeh), Sambolec, Kurbus, Kresinger (od 45. Benko), Golubar, Matjašič (od 66. Fuček), Brlečić.
* Rudar: Rozman (od 45. Radan), Jeseničnik (od 36. Klinar), Firer, Črnčič, Rotman, Kašnik, Bratanović, Dedić, Radujko, Knezović (od 85. Podlogar), Eterović.
* Rumeni kartoni: Brlečič, Kurbus, Kokol; Klinar.
* Rdeč karton: Kurbus (58.).

Celje - Krka 2:0 (1:0)

* Arena Petrol, gledalcev 450, sodniki: Kajtazović, Žunić (oba Kranj) in Kovačič (Preserje).
* Strelca: 1:0 Čadikovski (9.), 2:0 Gobec (56./11 m).
* Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič (od 89. Srdić), Jugović (od 74. Kolman), Korošec, Gobec, Žagar-Knez, Žitko, Zajc, Čadikovski (od 84. Žurej).
* Krka: Obradovič, Grabus (od 84. Kramar), Radulović (od 65. Mojstrović), Vučkić, Volarič, Marošević, Košnik, Dežmar, Mbognou, Cvijanović, Bešić (od 60. Ihbeisheh).
* Rumeni kartoni: Čadikovski, Vrhovec; Marošević, Mojstrović.
* Rdeč karton: /.