PSG in Real skupaj, Virgil van Dijk MVP

V Monte Carlu so opravili žreb za elitno nogometno tekmovanje. Jan Oblak spet proti Juventusu, Ronaldo je ostal praznih rok. Aleksander Čeferin je med večne izbral Erica Cantonaja.
Fotografija: Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk poses with his trophies of Best Men's player in Europe of the Year and Best Defender at the end of the UEFA Champions League football group stage draw ceremony in Monaco on August 29, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP) Foto Valery Hache Afp
Odpri galerijo
Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk poses with his trophies of Best Men's player in Europe of the Year and Best Defender at the end of the UEFA Champions League football group stage draw ceremony in Monaco on August 29, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP) Foto Valery Hache Afp

V Monte Carlu so opravili žreb skupin za nogometno ligo prvakov. V njej bo sodelovalo 32 moštev, naslov prvaka bo branil Liverpool.

Pri žrebu sta pomagala upokojena nogometaša, Nizozemec Wesley Sneijder in češki vratar Petr Čech. Ples kroglic je določil, da bosta Paris SG in Real Madrid igrala v isti skupini, za skupino smrti pa bi lahko prej določili skupino F z Barcelono, Interjem in Borussio. Crvena zvezda se bo merila z Bayernom in Tottenhamom ter podobno temperamentnim Olympiakosom.
 

Liverpool spet z Napolijem


Zagrebški Dinamo je naletel na angleškega prvaka Manchester City in sosednjo Atalanto. Liverpool se je znašel v skupini z Napolijem, proti kateremu si je nazadnje v zadnjem kolu izboril napredovanje. Atletico Madrid z Janom Oblakom pa se bo srečal z Juventusom, proti kateremu je izpadel v zadnjem četrtfinalu.
 

Messi najboljši napadalec


Uefa, ki ji predseduje Aleksander Čeferin, je v Monaku tudi imenovala najboljše nogometaše prejšnje sezone. Glasovali so trenerji vseh 80 ekip v ligi prvakov in evropski ligi ter 55 novinarjev. V ožjem izboru za najbolj koristnega igralca lige prvakov so bili Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Virgil Van Dijk, nagrado pa je prejel Nizozemec van Dijk iz Liverpoola, medtem ko je Ronaldo, prvak z Juventusom in zmagovalec lige narodov s Portugalsko, ostal praznih rok.

Izbrali so tudi najboljše po igralnih mestih. Najboljši vratar je bil Alisson Becker (Liverpool), najboljši obrambni igralec njegov moštveni kolega van Dijk, najboljši zvezni igralec Frenkie de Jong (Ajax, zdaj Barcelona) ter najboljši napadalec Lionel Messi (Barcelona). Najboljša igralka je bila Angležinja Lucy Bronze iz Lyona.

...
...


Tekmovanje v LP se bo začelo 17. septembra, finale bo 30. maja 2020 v Istanbulu. V isti skupini nista smeli biti ekipi iz iste države, Atalanta z Josipom Iličićem je edina novinka med elito. Med Slovenci bodo igrali še Oblak iz Atletica, Kevin Kampl iz Leipziga, Petar Stojanović iz zagrebškega Dinama, Miha Mevlja iz Zenita in Samir Handanović iz Interja.
 

Čeferin izbral Cantonaja


Čeferin, ki je na oder prišel trikrat, je predsednikovo nagrado dodelil Ericu Cantonaju, ki je na svojstven način v francoski angleščini nagovoril malce presenečeno občinstvo, ki je najbolj razumelo in z aplavzom nagradilo zaključne besede: »Zato imam rad nogomet.«

Bivši zvezdnik Manchester Uniteda in zdaj komentator je nasledil Davida Beckhama, pred njim so lovoriko prejeli igralci, kot so Francesco Totti, Johann Cruyff, Franz Beckenbauer, Eusebio, Bobby Charlton, Alfredo di Stefano, Paolo Maldini, Bobby Robson in drugi.



...
...

Komentarji: