PSG za 180 milijonov zvabil tudi Mbappeja, v nedeljo pariški debi Neymarja

Čudežni deček francoskega nogometa je drugi vrtoglavni nakup pariškega velikana to poletje. Bo naslednji Jan Oblak?

Objavljeno
11. avgust 2017 09.35
J. P.
J. P.

Pariz - Bogati lastniki francoskega nogometnega velikana PSG zapravljajo še naprej. Potem ko so za vrtoglavo vsoto v svoje vrste zvabili dovčerajšnjega Barceloninega brazilskega asa Neymarja, so ujeli še drugo veliko ribo, naložbo za prihodnost - zelo obetavnega reprezentančnega napadalca Kyliana Mbappeja, ki si je doslej kruh služil pri Monacu. Tudi zanj je pariški gigant odštel vrtoglavih 180 milijonov evrov, so poročali evropski mediji na čelu s špansko Marco.

Mbappeja so v prestopnem roku sprva najglasneje povezovali z evropskim prvakom, madridskim Realom, zanimanje zanj sta pokazala tudi Manchester City in Barcelona, a ga je naposled premamil žvenket novcev predsednika PSG, bajno bogatega šejka Nasserrja al-Khelaifija. Vse resneje pa se govori o tem, da naj bi bil novi soigralec Neymarja in Mbappeja v prihajajoči sezoni tudi slovenski reprezentančni čuvaj mreže Jan Oblak, zaenkrat še član madridskega Atletica, za katerega naj bi bil pariški kolektiv prav tako pripravljen široko odpreti mošnjiček, menda že v prihodnjih dneh.

Neymar bo za PSG debitiral v nedeljo. Francoska nogometna zveza je dobila vse potrebne dokumente za registracijo Brazilca, Barcelona pa je potrdila, da je prejela 222 milijonov evrov, zato ovir za njegov nastop proti Guingampu ni več.