Razigrani Šporar zatresel mrežo rumene podmornice

Nogometaši Panathinaikosa so zanesljivo, z 2:0 premagali Villareal v evropski ligi. Po podaji Gnezde Čerina je drugi gol za zelene dosegel Andraž Šporar.
Fotografija: Andraž Šporar je v vrhunski strelski formi. Foto Angelos Tzortzinis/AFP
Odpri galerijo
Andraž Šporar je v vrhunski strelski formi. Foto Angelos Tzortzinis/AFP

Atenski velikan Panathinaikos ima letos v evropski ligi smele načrte, potihem so si obetali tudi ligo prvakov, a se jim je zalomilo na zadnji stopnički. Skupinski del evropske lige so začeli s tekmo proti Villarealu na (skoraj povsem polnem) olimpijskem stadionu v Atenah in jo prepričljivo (2:0) tudi dobili.

Za zeleno-bele igrajo trije slovenski nogometaši, Adam Gnezda Čerin je stalni član udarne enajsterice na sredini igrišča in je tudi tokrat začel tekmo, Andraž Šporar je na svojo priložnost čakal na klopi, Benjamina Verbiča pa ni bilo v kadru. Panathinaikos je v vodstvo popeljal Fotis Ioannidis v 38. minuti, Šporar pa je v igro vstopil v 68. minuti. 

Deset minut kasneje je Gnezda Čerin dobil žogo na desnem krilu in jo poslal do Šporarja, nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva se je na robu kazenskega prostora sprehodil mimo dveh branilcev rumene podmornice in nato s strelom po tleh, ki ni bil posebej močan, a zato zelo natančen, matiral vratarja Pepeja Reino. Po vodstvu z 2:0 se Villareal ni več vrnil v igro, Pao pa je vknjižil dragocene tri točke. To je bila prva zmaga za Panathinaikos v skupinskem delu evropskih tekmovanj po letu 2012.

Graški Sturm je gostil Sporting in izgubil z 1:2. Jon Gorenc Stanković je igral v osrčju obrambe domačinov in odigral celo tekmo, Tomi Horvat pa je v igro vstopil v 68. minuti, ko je Sturm še vodil z 1:0, nato pa sta Gyokeres in Diomande zrežirala preobrat Sportinga. 

Slovan do pomembne zmage

V »Olimpijini« skupini A v konferenčni ligi sta se pomerila Slovan iz Bratislave in Klaksvik, na papirju oba resna tekmeca zmajev za drugo mesto v skupini, v kolikor bo Lille upravčil vlogo favorita. Slovan je do vseh treh točk prišel z zmago z 2:1, bili so precej boljši tekmec od kluba s Ferskih otokov. 

V četrtkovem zgodnjem večernem terminu je bil v konferenčni ligi na delu tudi Fenerbahče Mihe Zajca, Turki so s 3:1 premagali Nordsjaelland, Zajc pa ni vstopil v igro. Omenimo še dvoboj Lugana z Bodo/Glimtom. Pri Luganu je Žan Celar igral do 65. minute, pri Bodu pa Nina Žuglja tokrat ni bilo v kadru. Tekma se je končala z 0:0. 

Komentarji: