Rdeči in Mohamed Salah zgodovinsko

Liverpool prvi angleški klub s šestimi zmagami v skupinskem delu lige prvakov. Tudi Ajax stoodstoen. Egipčan že peto sezono zapored zabil najmanj 20 golov.
Fotografija: Liverpoolov napadalec Mohamed Salah je v izjemni formi že peto leto zapored v majici angleškega velikana. Egipčan je še pred koncem  leta in polovice sezone zabil dvajset golov. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Liverpoolov napadalec Mohamed Salah je v izjemni formi že peto leto zapored v majici angleškega velikana. Egipčan je še pred koncem  leta in polovice sezone zabil dvajset golov. FOTO: Miguel Medina/AFP

Milanu in Liverpoolu so sojeni zgodovinski dvoboji. Tudi sinočnji, v katerem je Milan ob svoji vrnitvi v najmočnejše tekmovanje izgubil evropsko pomlad (med 16 najboljših se je uvrstil še Atletico Madrid, v evropsko ligo pa Porto), je bil eden od takšnih. Liverpool je postal prvi angleški klub s stoodstotnim izkupičkom v skupinskem delu tekmovanja. Vseh šest zmag je dosegel tudi Ajax. Druga zvezdniška vloga na San Siru je pripadla Mohamedu Salahu. Izenačujoči gol za 1:1 sodi v kategorijo mojstrskih, četudi je pod prečko poslal le odbitek, toda Egipčan se je moral odzvati v delčku sekunde.

Salah, ki je na Anfield prišel leta 2017, je postal prvi napadalec Liverpoola po v osemdesetih letih slavnemu Valižanu Ianu Rushu, ki je peto sezono zapored dosegel najmanj 20 golov. Jeseni jih je 13 zabil v premierlegaue, šest v LP. Nad 29-letnikom iz Nagriga ne skrivajo navdušenja Liverpoolove legende in tudi  druge. Michael Owen je dejal, da se je preobrazil od povprečnega strelca, v neverjetnega. »Zasluži si najvišjo plačo v Angliji,« je Peter Crouch dal jasno sporočilo Liverpoolovemu vodstvu, ki se bo moralo pogajati s svojim najboljšim nogometašem, saj se mu poleti 2003 izteče pogodba z rdečimi. »Je najboljši nogometaš v premierleague,« je še dodal Crouch. Nekdanji obrambni steber Manchester Uniteda Rio Ferdinand največjo Salahovo moč vidi v izjemni samozavesti, zaradi česar zabija gole kot po tekočem traku.

Salah, ki pri Liverpoolu tedensko zasluži 235.000 evrov, je bil v letošnjem  izboru za zlato žogo šele sedmi.

Liverpool je šest zmag nanizal v skupini smrti, kot so jo poimenovali po žrebu.

Preberite še:

Komentarji: