Rdeči vragi uspešni tudi v pokalu

V velikem derbiju nogometaši Manchester Uniteda ugnali tekmece iz Liverpoola, v Nemčiji pa Bayern že drvi k novi lovoriki.
Fotografija: Nogometaši Manchester Uniteda so se posebej veselili napredovanja v pokalu, saj so ugnali velike tekmece iz Liverpoola. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Manchester Uniteda so se posebej veselili napredovanja v pokalu, saj so ugnali velike tekmece iz Liverpoola. FOTO: Laurence Griffiths/AFP

Resda na Otoku tokrat ni bilo rednega kola angleškega nogometnega prvenstva, vendar pa je najstarejše organizirano klubsko tekmovanje na svetu, pokal nogometne zveze, ponudilo derbi, ki vedno znova močno razdeli armadi dveh rdečih taborov: Liverpoola in Manchester Uniteda. Pred dnevi sta se v ne kaj prida gledljivi predstavi velika tekmeca razšla brez golov, tokrat sta v 4. kolu pokalnega tekmovanja moštvi uprizorili sila živahno predstavo – zmagali so rdeči vragi iz Manchestra s 3:2 (Greenwood, Rashford, B. Fernandes; Salah 2) in tako prenesli podobo zadnjih tednov iz prvenstva, kjer so na vrhu lestvice, Liverpool pa niti približno ne kaže suverene šampionske igre iz prejšnje sezone.

V Nemčiji očitno ni sprememb. Bayern že uprizarja pohod k novi šampionski lovoriki, napovedovanima udarnima tekmecema, Kamplovemu Leipzigu in Dortmundu, se je v 18. kolu zataknilo. Slednjemu še na petkov večer v Mönchengladbachu (2:4),  moštvu z nemškega vzhoda, tokrat brez našega rojaka, pa v Mainzu (2:3).

Bayern je zlahka v Gelsenkirchnu danes preskočil Schalke s 4:0 (Müller 2, Lewandowski, Alaba), udarni ljubljenec münchenskega občinstva Thomas Müller pa je z goloma spet »opozoril« reprezentančnega selektorja Jogija Löwa, da ga je ta prezgodaj prečrtal s seznama kandidatov za nastop na letošnjem euru. Povrh bo nemški del tekmovanja na 12 različnih prizoriščih po vsej v Evropi prav v Münchnu.

Thomas Müller je takole dosegel enega od svojih dveh golov v Gelsenkirchnu. FOTO: Leon Kügeler/Reuters
Thomas Müller je takole dosegel enega od svojih dveh golov v Gelsenkirchnu. FOTO: Leon Kügeler/Reuters


V Španiji je Barcelona po zmagi z 2:0 (de Jong, Puig) za tri točke na gostovanju pri Elcheju na vrhu lestvice, v italijanskem prvenstvu je spet bolj napeto. V soboto je vodilno moštvo Milana presenetila Iličićeva Atalanta (0:3), Inter je v Vidmu le remiziral, Juventus pa se jima je z današnjo zmago proti Bologni (2:0; Arthur, McKennie) približal. Pri vrhu lestvice je še Roma.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Standings provided by SofaScore LiveScore


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: