Real dobro pripravljen na sedmi dvoboj z Atleticom

V torek bosta na sporedu prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov. Atletico bo gostil mestnega tekmeca Reala, Juventus pa Monaco.

Objavljeno
13. april 2015 13.45
Posodobljeno
13. april 2015 14.38
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid/Torino - V najelitnejšem evropskem nogometnem tekmovanju ligi prvakov bosta jutri potekali prvi tekmi četrtfinala. Branilec naslova Real bo gostoval pri mestnem tekmecu Atleticu, italijanski prvak Juventus pa bo v Torinu gostil Monaco.

Nogometaši Reala, ki so v finalu pretekle sezone lige prvakov premagali ravno mestnega tekmeca in osvojili premierni deseti naslov, imajo v tej sezoni zelo slab izkupiček proti Atleticu. Na šestih medsebojnih tekmah so doživeli kar štiri poraze, preostali tekmi pa sta se končali brez zmagovalca.

Trener »galaktikov« Carlo Ancelotti je na današnji novinarski konferenci poudaril, da bo jutrišnja tekma popolno nasprotje zadnji medsebojni tekmi, ko je Atletico pretekli mesec na štadionu Vicente Calderon zmagal s 4:0: »Naš cilj ni le premagati Atletica, temveč zmagati v tekmovanju. Sergio Ramos je z golom v lanskem finalu poskrbel za nepozaben trenutek, vendar zdaj že sanjamo o enajstem naslovu. To bo povsem drugačna tekma, kot je bila februarska v španskem prvenstvu. Naše moštvo je spočito in lahko bomo igrali v visokem ritmu. Izkoristiti bomo morali naši glavni prednosti, hitrost in individualno kakovost. Sem zelo srečen, kajti na voljo imam vse igralceje povedal italijanski strateg in nekaj besed namenil tudi tekmecu: »Diego Simeone spada med najboljše trenerje na svetu in v čast se mi bo soočiti z njim, hkrati pa bo ta dvoboj zame predstavljal tudi problem. Atletico krasi odlična organiziranost v obrambi in borba od prve do zadnje minute. Jutri bi rad videl, da se tudi moja ekipa bori vso tekmo,« je povedal Ancelotti.

Branilec Reala Marcelo pravi, da sta tekmi z Atleticom prišli ob pravem času: »Od lanskega finala se je veliko spremenilo. Pred nami sta težki tekmi in nobeno moštvo ne velja za izrazitega favorita. Dvoboja prihajata v pravem času, saj imamo na voljo vse igralce. Na gostovanje se podajamo z veliko mero samozavesti in vemo, kaj moramo storiti za napredovanje.«

Juventus brez Pogbaja nad Monaco

Na drugi torkovi tekmi bo Juventus gostil presenečenje tekmovanja Monaco. Italijanski prvaki, ki so se v četrtfinale prebili prek Borussie iz Dortmunda (skupni izid 5:1), so si pred evropsko preizkušnjo privoščili spodrsljaj v domačem prvenstvu, saj so v spremenjeni zasedbi izgubili proti zadnjeuvrščeni Parmi (0:1).

Trener torinskega moštva Massimiliano Allegri jutri ne bo mogel računati na francoskega vezista Paula Pogbaja, medtem ko se je po poškodbi vrnil izkušeni italijanski vezist Andrea Pirlo, ki pa je nazadnje igral pred sedmimi tedni.

Monaco se je v osmini finala pomeril z Arsenalom in napredoval zaradi večjega števila golov v gosteh (3:3), njegova udeležba v četrtfinalu pa je prva po sezoni 2003/2004. V francoskem moštvu je vprašljiv nastop kapetana Jeremyja Toulalana, ki se je poškodoval ob petkovi zmagi proti Caenu (3:0) in je igrišče zapustil v 49. minuti.

Statistika govori v prid Juventusu, ki na dosedanjih enajstih domačih tekmah s francoskimi tekmeci ni izgubil niti enkrat, njegov izkupiček je devet zmag in dva neodločena izida. Povsem drugačna so Monacovi rezultati na gostovanjih v Italiji, kjer je na šestih tekmah iztržil en neodločen izid in pet porazov.

Torkovi tekmi četrtfinala lige prvakov (prvi tekmi)

Atletico Madrid - Real Madrid (20.45)

Juventus - Monaco (20.45)