Real oddal Coentrãa in Illarramendija

Francoski nogometni prvak PSG spet odprl mošnjiček in za 24 milijonov evrov v svoje vrste zvabil Layvina Kurzawo.

Objavljeno
27. avgust 2015 09.05
FBL-FRA-LIGUE1-TOULOUSE-MONACO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Pri francoskem nogometnem prvaku PSG milijoni znova letijo skozi okno. Nova »težka« okrepitev je 22-letni reprezentančni branilec Layvin Kurzawa, prestop pa je vreden 24 milijonov evrov. Mladenič, ki je doslej branil barve Monaca, nazadnje v torkovem povratnem dvoboju kvalifikacij za ligo prvakov z Valencio, je novemu delodajalcu obljubil petletno zvestobo.

Kurzawa bo v Parizu najverjetnejša zamenjava za Lucasa Digneja, ki je že na zdravniških pregledih v Rimu in tik pred podpisom pogodbe z Romo. Pri italijanskem prvoligašu bo za eno leto kot posojen nogometaš igral za 2,5 milijona evrov.

Tudi pri Monacu pa so že našli nadomestilo za Kurzawo. Iz madridskega Reala so si namreč sposodili portugalskega branilca Fabia Coentrãa, ki je v kraljevskem klubu preživel zadnje štiri sezone, nedavno pa je vodstvo »galaktikov« namignilo, da nanj ne računa več. Podrobnosti pogodbe vpletena kolektiva nista sporočila.

Prav tako se je Real razšel tudi s španskim obrambno naravnanim zveznim igralcem Asierjem Illarramendijem, ki se za polovično ceno - 17 milijonov evrov - vrača v Sociedad. Petindvajsetletnik se pri »belem baletu« ni naigral, saj je le poredkoma dobival priložnost v začetni postavi, zdaj pa je z matičnim klubom podpisal šestletno pogodbo. Pri Realu iščejo novega delodajalca še za Lucasa Silvo.