Ribery bo na Bavarskem ostal vsaj do leta 2017

Bayern je podaljšal sodelovanje s francoskim zvezdnikom Franckom Riberyjem in veteranom Danielom Van Buytenom.

Objavljeno
06. junij 2013 14.00
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

München - Aktualni evropski prvaki iz Münchena so podaljšali sodelovanje s francoskim zvezdnikom Franckom Riberyjem, ki bo na Bavarskem ostal vsaj do leta 2017. Dres Bayerna bo še naprej nosil tudi izkušeni Daniel Van Buyten, ki moštvu služi predvsem kot prva menjava za poškodovane branilce.

Predsednik uprabe Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je ob podpisu pogodb pojasnil, da je dvojec odigral pomembno vlogo pri letošnjem zgodovinskem uspehu Bavarcev, ki so sezono sklenili s trojno lovoriko. »Oba igralca sta temelja naše ekipe in tako bo ostalo tudi v prihodnje. V preteklih sezonah sta dosegla marsikaj. Podaljšanje pogodbe je neke vrste zahvala, saj sta na igrišču vedno delala razliko - zlasti na najpomembnejših tekmah,« je dejal Rummenigge.

Trener v odhodu Jupp Heynckes je ob slovesu s trenerskega mesta, na katerem ga bo nasledil Pep Guardiola, celo izjavil, da bi si 30-letni Ribery letos zaslužil prestižno FIFA Zlato žogo. »To sem obljubil navijačem in sedaj je pogodba tudi podpisana. Zame in za mojo družino je München drugi dom. Prepričan sem, da v prihodnjih sezonah lahko osvojimo še kar nekaj lovorik,« je bil zadovoljen Ribery, ki ima za seboj odlično sezono - v nemški bundesligi je zabil 10 golov in imel tudi kar 14 asistenc.