Rico po nesreči in komi zapustil bolnišnico

Vratar PSG okreval po nesrečnem dogodku pri jahanju, konj je podivjal, ko je padel na tla, ga je žival še brcnila.
Fotografija: Sergio Rico je seviljsko bolnišnico zapustil v družbi žene Albe Silva. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Odpri galerijo
Sergio Rico je seviljsko bolnišnico zapustil v družbi žene Albe Silva. FOTO: Cristina Quicler/AFP

Vratarja francoskega nogometnega kluba Paris Saint-Germain Sergia Rica so odpustili iz bolnišnice, skoraj tri mesece po nesreči pri jahanju v Andaluziji, pri kateri si je močno poškodoval glavo in padel v komo. Devetindvajsetletni Španec je bil v bolnišnici Virgen del Rocio v Sevilli vse od 28. maja.

»Resnično, možgani so inteligentni in izbrišejo tovrstne dogodke ... in resnica je, da so to bile sanje. Zbudil sem se v bolnišnici in sem danes zelo navdušen in zelo srečen. Upam, da bom kmalu na voljo in da bom iz dneva v dan okreval ter se vrnil k nogometu« je dejal Rico.

Tudi trener PSG Luis Enrique je Ricu izrekel najboljše želje.

Vratar se je ponesrečil na jahalnem izletu, kot so dejali v družini, pa se je to zgodilo, ker mu je podivjal konj. Ko je padel na tla, ga je žival še brcnila in pri tem se je močno poškodoval.

Španca so po več dneh v komi 5. julija odpustili iz bolnišnične enote za intenzivno nego, zdaj pa je lahko bolnišnico zapustil.

Rico je z domačo Sevillo dvakrat osvojil evropsko ligo, leta 2020 pa se je po izposoji za stalno pridružil pariškemu klubu.

Komentarji: