Albert Riera pred vrati vrnitve v slovenski nogomet

Španski strokovnjak, ki se je nazadnje z Olimpijo veselil dveh lovorik, naj bi v novi sezoni vodil celjske nogometaše.
Fotografija: Španec bi se lahko prav kmalu spet oglasil v Sloveniiji, tokrat na klopi Celja. FOTO: Nik Skerbiš/mediaspeed.net
Odpri galerijo
Španec bi se lahko prav kmalu spet oglasil v Sloveniiji, tokrat na klopi Celja. FOTO: Nik Skerbiš/mediaspeed.net

Nogometaše Celja bo v novi sezoni skoraj zagotovo vodil donedavni trener Olimpije, Španec Albert Riera, na svojih spletnih straneh poroča Sportklub. Riera bo tam zamenjal Romana Pilipčuka. 

Ukrajinec je bil trener Celja eno leto in na 39 tekmah zbral 21 zmag, 10 remijev in 8 porazov. V prvenstvu je zasedel drugo mesto, od pokalnega tekmovanja pa se je z ekipo poslovil v četrtfinalu.

Medtem, ko slovo Ukrajinca ni presenetljivo, je presenečenje novica, da ga bo nasledil Riera, ki je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil tako prvenstveno kot pokalno lovoriko, potem pa se zaradi nesoglasij z vodstvom kluba z Ljubljančani razšel.

Riero, tako Sportklub, so mediji po uspešni enoletni epizodi v Olimpiji povezovali s številnimi drugimi trenerskimi službami v Turčiji in BiH.

Celjani sezono začenjajo čez teden dni, ko bodo v uvodnem krogu domačega prvenstva gostovali pri Aluminiju v Kidričevem. Generalka pred začetkom sezone je bila uspešna, saj so Celjani z goli Gregorja Bjdeta in Davida Zeca s turškim Trabzonsporom remizirali z 2:2.

Preberite še:

Komentarji: