Ronaldo je zablestel v optimalnem obdobju sezone

Real naposled igral z najmočnejšo zasedbo. Odlični Rodriguez zaostril gnečo v zvezni vrsti, odgovoril bo Atletico.

Objavljeno
07. april 2015 11.43
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Odgovor na vprašanje, kako dobro formo je ujel Real Madrid, bo znan šele naslednji teden, ko bo na sporedu prvi del madridskega obračuna v četrtfinalu lige prvakov. Rekordno visoke zmage Reala nad Granado (9:1) namreč ne bo možno ovrednotiti v prihajajočih tekmah z Rayom in Eibarjem. Drži le, da je Cristiano Ronaldo oživel v optimalnem obdobju sezone.

Prav noben nogometaš Granade še ni bil rojen leta 1974, ko je andaluzijski klub nazadnje zmagal na štadionu Santiago Bernabeu. Toda kljub temu nihče ni pričakoval, da se bo tradicija nadaljevala tako prepričljivo, kot si je zamislil prvi Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo. Portugalec je statistično sijal kot že dolgo ne. Najprej je zabil svoj najhitrejši »hattrick«, odkar je leta 2009 zamenjal majico Manchester Uniteda z belo Realovo opravo, vsega osem minut je porabil za tri gole. Nato je zabeležil nov osebni mejnik: prvič doslej je zabil v eni sezoni dvakrat po štiri gole za Real, a to še ni bilo dovolj. S svojim petim golom je postavil piko na i: še nikdar prej ni v eni tekmi za Real zabil pet golov. Portugalski as je očitno dobesedno vzel svojo napoved izpred nekaj tednov, da bo do konca sezone »govoril« le na igrišču. »Vesel sem, da sem zabil pet golov po zaslugi sijajne ekipe,« je sporočil le prek svojega računa na twitterju.

Večina navijačev se je konec tedna zapičila le v edinstven statistični podvig CR7, ki so ga na Iberskem polotoku poimenovali s CR36 – po številu golov namreč. Ronaldo ta čas dobiva strelski dvoboj z Lionelom Messijem v primeri division s 36:32, toda brez pripisanih golov z enajstih metrov bi bil Messi še vedno spredaj: 28:27 bi bilo za Argentinca. Merjenje moči med najboljšima nogometašema tega stoletja je privlačno za navijače, za končni uspeh bodisi Reala bodisi Barcelone pa to ni ključno. Na minuli vikend je možno gledati drugače: mrežo Granade je načel Gareth Bale, Barcelone pa tako ali tako ni rešil Messi, pač pa – še enkrat več – francoski branilec Jeremy Mathieu, ki je zabil nov gol z glavo in matiral simpatično moštvo Celte. Slednja bi si za svojo igro zaslužila najmanj oskarja za najboljše posebne učinke.

Realov trener Carlo Ancelotti je imel v tekmi z Granado naposled možnost poslati na igrišče svojo udarno enajsterico, če odmislimo, da naj bi bil Dani Carvajal na desnem boku »boljši« od Alvara Arbeloe. Takšen Real je res deloval spodbudno, toda še zdaleč ne (le) zavoljo razigranega Ronalda. Na sredini igrišča je deloval dobro naoljeni stroj, v katerem so brezhibno igrali Luka Modrić, Toni Kroos in James Rodriguez. Ancelotti je moral »kar naenkrat« pozabiti na dosedanjega plejmejkerja Isca in španski novinarji so se že začeli spraševati, kako bo odlični italijanski trener rešil zagato v zvezni vrsti.

»Carlito« je vnovič zatrdil, da je napadalni trojček BBC (Bale, Benzema, Cristiano) nedotakljiv, torej lahko povratnik Rodriguez igra le namesto Isca. Prav Kolumbijec je glavna pridobitev Reala pred ključnim obdobjem sezone 2014/15. Rodriguez je igral zadnjo tekmo za Real v začetku ferbuarja, marec pa je bil za kraljevski klub zares porazen: Real je v prejšnjem mesecu nanizal tri poraze (Bilbao, Schalke, Barcelona), en remi (Villarreal) in premagal le Levante! Z Jamesom v moštvu je bilo spet vse »po starem«, najbolj pogumni v Madridu napovedujejo do konca sezone 14 zmag: devet v španskem prvenstvu in pet v ligi prvakov, torej računajo tudi na zmago v finalu lige prvakov v Berlinu 6. junija.

Zanimivo bo že prihodnji teden, saj se je Atletico – po prihodu trenerja Diega Simeoneja – prelevil iz »najboljše stranke« za Real v zanj najbolj neugodnega tekmeca. V zadnjih osmih medsebojnih tekmah je Real zmagal »le« enkrat, resda v finalu lige prvakov, a tudi tedaj šele po podaljšku.