Ronaldova ničla slaba tolažba za Oblaka

Nogometna liga prvakov: Jan Oblak ni skrival razočaranja po izpadu, čeprav so na njegov račun spet deževale pohvale.

Objavljeno
24. april 2015 00.44
Miho Dobrašin, sodelavec
Miho Dobrašin, sodelavec
Madrid – Vse je kazalo, da bi utegnil slovenski vratar Jan Oblak (22) postati junak evropske bitke za Madrid. Ko je v 43. minuti ubranil strel najboljšega igralca sveta Cristiana Ronalda, je na štadionu Santiago Bernabeu zavzdihnilo vseh 85.000 gledalcev. Nato pa je v 88. minuti mehiški napadalec Reala Chicharito zabil gol za končnih 1:0 in s tem končal evropsko pot Atletica. Oblaku je bilo v kaj slabo tolažbo, da so ga uvrstili v idealno enajsterico četrtfinala ...

»Oblak pri golu ni mogel ničesar storiti. Je velik vratar, ki nam je vseskozi dvigoval samozavest,« je za Delo povedal Atleticov branilec Miranda. Oblak je bil po tekmi videti pobit. V tej sezoni ni bil še nikoli videti tako nerazpoložen. »Seveda sem žalosten. Nesrečno smo prejeli gol v zadnjih trenutkih,« je dejal. Tudi njegovi soigralci so bili vidno slabe volje. »V slačilnici vlada nezadovoljstvo. To je bila nesrečna noč za nas in srečna za Real. Zgodilo se je nekaj podobnega kot lani v finalu lige prvakov. Trener Diego Simeone nam je dejal, da moramo zdaj dvigniti glave,« je izjavil Oblak in videti je bilo, da bo to zanj težko.

Ključni trenutek se je zgodil v 76. minuti, ko je Turek Arda Turan dobil drugi rumeni karton. »Ta izključitev nam je seveda dodobra zapletla življenje. A to je zdaj preteklost …,« je pripomnil vratar, ki ga ni prav nič prevzelo vzdušje velikega madridskega derbija. To je bilo njihovo osmo srečanje v tej sezoni. Real je zmagal samo enkrat – v sredo. »Ne vem, kdo si je bolj zaslužil, da gre naprej. Tako oni kot mi smo za vsako ceno hoteli priti v polfinale lige prvakov,« je še dejal Oblak.

Pri Atleticu so upali, da jim bodo po svoje pomagale poškodbe Realovih standardnih igralcev Balea, Modrića, Benzemaja in Marcela. »Real je moštvo, ki lahko brez težav zamenja dva ali tri igralce. Proti njemu je bilo težko igrati. Celotna naša zasedba si je prizadevala, da bi bili trdni v obrambi, na vso moč smo se trudili, da ne bi dobili gola, a, žal, nismo imeli sreče,« pravi Oblak.

Celo pohvale, ki so prihajale z vseh strani, mu tokrat niso nič pomenile. »Bil je briljanten,« je poudaril športni direktor Real Madrida Emilio Butragueño. »V situacijah eden na enega proti Oblaku se nam je že odprla pot v polfinale in to, da nismo zabili gola, ni bilo normalno,« je še dodal.

Športni časopis Marca mu je podelil najvišjo oceno 7 – enako oceno je dobil tudi branilec Juanfran – in to ob komentarju: »Bil je najboljši član moštva. Ubranil je udarec Ronalda eden na enega in nato še Chicharita. Bil je zanesljiv kot vedno.« Navijači Atletica so mu na štadionu prepevali: »Obi, Oblak, vsak dan te imam vse raje!« Vodilni strelec španskega prvenstva Cristiano Ronaldo, ki Oblaku do zdaj še ni zabil gola, pa je na koncu tekme pristopil k njemu in ga objel. A Oblak ni bil razpoložen za ocene. »Sezona se še vedno ni končala, pred nami je še šest prvenstvenih tekem, po katerih bomo videli, ali je bila ta sezona uspešna ali ne. Takrat se bomo pogovarjali o skupnem rezultatu,« je dejal.

Branilec Diego Godin, ki je branil vrata pred Oblakom, je poudaril: »Ponosen sem na svoje soigralce in naše navijače. Borili smo se vse do konca, a več kot toliko nam ni uspelo narediti.« To je ponovil tudi trener Simeone, ki ob tem ni hotel nikogar posebej omeniti: »Ko sem kot deček igral nogomet na ulici, sem odhajal domov zadovoljen tudi s porazom, če sem dal na tekmi vse od sebe. Navijači morajo biti ponosni na naše igralce.«