Rooney bo z novo pogodbo dobil 300.000 funtov tedensko

Manchester United je z napadalcem Waynom Rooneyjem podaljšal pogodbo do leta 2019.

Objavljeno
21. februar 2014 22.43
FBL-ENG-PR-MAN UTD-ROONEY-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Zvezdnik Manchester Uniteda Wayne Rooney je bil v preteklih letih že nekajkrat na izhodnih vratih kluba, a očitno bo na Old Traffordu preživel še lep čas svoje prihodnosti. Z angleškim klubom je namreč podpisal novo pogodbo do junija 2019.

Sedanja pogodba bi se 28-letnemu angleškemu napadalcu iztekla čez 18 mesecev, po novem ga čaka tudi bolj bajna plača. Uradnih podatkov o tem, koliko bo zaslužil, sicer niso izdali, a so angleški mediji hitro postregli s številko 300.000 funtov oziroma 363.534 evrov na teden.

Rooneyja so lani tekmeci kluba iz Manchestra že začeli vabiti v svoje vrste, najbolj vztrajni so bili pri Chelseaju, ker pa Rooney ni podaljšal sodelovanja z rdečimi vragi, so se že pojavili namigi, da bi se lahko preselil kam drugam.

»Wayne je najboljši igralec v Angliji od leta 2003. Odkar sem trener pri Unitedu, uživam v delu z njim in vidim, kako razvija svoj izjemen talent. Ker je ključen člen mojih načrtov z ekipo v prihodnosti, me izjemno veseli, da se je odločil za podaljšanje sodelovanja,« je novico o podaljšani pogodbi pospremil trener rdečih vragov David Moyes.

Rooney je za United odigral 430 tekem in dosegel 208 golov, ki ga uvrščajo na četrto mesto večne klubske lestvice, pred njim so le še Jack Rowley (211), Denis Law (237) in Bobby Charlton (249).