Rožman novi trener Celja

Slovenski prvoligaš Celje je našel zamenjavo za Miloša Rusa, trenersko mesto je zasedel Simon Rožman.

Objavljeno
29. april 2014 12.14
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Pri slovenskem prvoligašu Celju so našli naslednika trenerja Miloša Rusa, ki je odstopil po porazu z Rudarjem. Celjane bo do nadaljnjega vodil njihov nekdanji nogometaš Simon Rožman.

Celjsko moštvo se je po odhodu Rusa odločilo za domačega strokovnjaka, gre za bivšega nogometaša tega moštva, ki je v zadnjih letih deloval kot vodja Šolskega nogometnega centra ter opravljal vlogo trenerja nekaterih selekcij Celja.

»Ob nenadnem odstopu Miloša Rusa je pomembno, da delo članskega trenerja nadaljuje nekdo, ki dobro pozna razmere v klubu, saj časa za prilagajanje v zgoščenem urniku tekem enostavno ni. Zato je prav, da priložnost dobi nekdo iz domačega klubskega okolja. Simon Rožman je otrok tega kluba, ki se je v podobni situaciji uspešno znašel že pred tremi leti. Prepričan sem, da bo ekipi prinesel dodatno energijo in impulz v zaključku prvenstva,« je pojasnil športni direktor kluba Ambrož Krajnc.

Celjani so na tridesetih tekmah državnega prvenstva vknjižili 30 točk in so na osmem mestu, z 31 točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.