Rudar odpihnil Gorico in prehitel tudi Domžale

V preloženi tekmi 16. kola 1. SNL zmaga Velenjčanov z 2:0. Oba gola padla v drugem polčasu. 

Objavljeno
20. november 2017 23.34
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Le za 24 ur je Rudar prepustil tretje mesto na lestvici 1. SNL Domžalam. Včeraj je zanesljivo z 2:0 zmagal na zaradi sobotne megle preloženi tekmi 16. kola z Gorico. Strelca za osmo velenjsko zmago sta bila Damjan Trifković v 53. minuti in Dario Vizinger v 4. minuti sodnikovega dodatka.

Domači junak je bil Trifković. Spretno in prefinjeno je nagnil jeziček na tehtnici na Rudarjevo stran s prostim strelom z 20 m. Preko živega zidu je žoga zletela v desni spodnji kot vrat nemočnega goriškega vratarja Grege Sorčana.

Prvih 19 minut, kolikor so včeraj odigrali prvega polčasa, potem ko je bila v soboto tekma prekinjena v 26. minuti, je bilo enakovrednih, drugih 45 je narekovalo hitro domače vodstvo. Goričani so poskušali z bolj tvegano igro, a se jim ni posrečilo streti domače obrambe. Za jalovo igro v napadu so bili kaznovani v zadnjih sekundah. Po lepi podaji Johna Maryja je Vizinger prodrl sam pred Sorčana. Njegov strel je Sorčan ubranil, a se je žoga srečno odbila od Vizingerja v prazna vrata. 

RUDAR - GORICA

»Ni kaj, Trifković je zabil lep gol, ki je odločil tekmo. Takšni, kakršni smo, smo zasluženo zmagali, nihče nam ničesar ne more očitati. Tekma je bila enakovredna. Fantje si zaslužijo čestitke,« je zadovoljen povedal domači trener Marijan Pušnik. Goriški kolega Miran Srebrnič je bolj kislega obraza postavil piko na i. »Tekma je bila dokaj izenačena, z veliko priložnosti. Poskušali smo z bolj tvegano igro, a nismo zadeli. Prvi gol je odločil.«

ČASOVNICA

Rudar : Gorica 2:0 (0:0)

Štadion ob jezeru, gledalcev 130, sodnik Dejan Balažič (Ljubljana).

Strelca: 1:0 - Trifković (54), 2:0 - Vizinger (90); Rudar: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Antonov, Črnčič (od 80. Tučič), Bijol, Trifković (od 90. Vizinger), Markovskij (od 72. Bolha), Mary; Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Humar (od 59. Kapić), Žigon, Marinič (od 88. Nagode), Osuji, Nwabueze; posest žoge v %: 53:47; streli: 11:15; na vrata: 7:5; koti: 6:6; prekrški: 14:22.

LESTVICA