Rudarjem v končnici sreča obrnila hrbet

V prvi tekmi kvalifikacij za evropsko ligo Koprčani v Črni gori igraje opravili s Čelikom.

Objavljeno
04. julij 2014 08.15
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Celje – Slovenski izkupiček v uvodnem kolu kvalifikacij za evropsko ligo je bil zadovoljiv. A le iz zornega kota Kopra, ki je v Nikšiću s 5:0 opravil 99 % naloge. Krepko se je zalomilo Rudarju. V žepu je imel zmago, a je v 89. minuti albanski Laçi zasluženo izenačil.

Po neprepričljivih četrt ure in malo boljšem nadaljevanju se je Velenjčanom nasmihala minimalna zmaga. A »Rudarji« so bili za povprečno igro in jalovo napadanje kaznovani v zadnjih minutah, ko je po podaji z desne strani in neuspešni velenjski zanki iz bližine izenačil Adeniyi Segun James.

Gostje iz Albanije so bili presenetljivo pogumni v prvih 15 minutah, v katerih Rudarju igra ni stekla. Velenjčani so zadeli tako rekoč iz prvega odločnejšega vala napadov. Srečno, potem ko si je Denis Klinar na desni strani s preigravanjem v sredino pripravil položaj za strel z levo nogo. Eden od tekmecev je blokiral strel, a je žoga spremenila smer. Nemočni vratar Miroslav Vujadinović (ob treh Nigerijcih četrti tujec v začetni enajsterici) se je pomaknil v bližnji levi kot, žoga pa je zletela v daljšega desnega.

Vodstvo je poživilo Velenjčane, toda gostje so se uspešno ubranili, ne da bi posebej trepetali, saj se »rudarjem« nista izšli kombinatorika in natančnost. Zadnje upanje Velenjčanov, da bi tekmecem zabili še gol ali dva več, je splahnelo v drugem polčasu. Gostom ob podpori nekaj deset glasnih navijačev namreč nikakor niso pojenjale moči. Celo nasprotno, v finišu so delovali bolj sveže in nevarno, za kar so bili tudi nagrajeni. Oba vratarja sta imela malo resnega dela.

Jernej Javornik, trener Rudarja: V prvem polčasu smo nadzirali položaj, v drugem pa smo želeli še več, a se je tekmec prebudil in zasluženo izenačil. Dobro je, da imamo popravni izpit, toda v gosteh bomo morali igrati bolje.«

Koprčani leteli, Čelik ne

Nikšić – Koprčani so bili nabrušeni, od prve minute napadli gostitelje. Na gol so čakali 21 minut, ko je Matej Palčič po podaji Domna Črnigoja načel domačo mrežo. Čelik ni bil dovolj trd za slovenskega podprvaka, ki je nizal napade. Na 2:0 je povišal Denis Halilović, koprski osrednji branilec. Domače železo se je dokončno stalilo v 51. minuti po golu Miroslava Čovila. Po izključitvi Jovovića v 74. minuti (želel je obračunati z enim od gostov) sta piko na i postavila Čovilo z drugim golom in Ivica Guberac. Povratni tekmi bosta v četrtek.