Salah rešil Liverpool, remi na Old Traffordu razveselil Arsenal in Man. City

V derbiju premier league sta se Manchester United in Liverpool razšla z 2:2. Arsenal prevzel vodstvo, ampak vse je odprto v boju za naslov v premier league.
Fotografija: Mohamed Salah je izenačil na 2:2. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Mohamed Salah je izenačil na 2:2. FOTO: Paul Ellis/AFP

Po 31. krogu angleškega nogometnega prvenstva je spet prišlo do spremembe na prvem mestu. Nanj se je vrnil Arsenal, potem ko je Liverpool na derbiju z domačim Manchester Unitedom igral le 2:2. Ekipi sta zdaj izenačeni pri 71 točkah, Londončani imajo malenkost boljšo razliko med danimi in prejetimi goli. Le točko za njima zaostaja Manchester City.

Do konca je sicer še sedem krogov, prav vsi imajo še nekaj težkih tekmecev, medsebojnih tekem treh kandidatov za naslov pa ne bo več. Videti je, da bodo veliko vlogo v boju za naslov odigrali v obračunih z vodilnimi odigrali nogometaši Aston Ville, Tottenhama in Uniteda, tudi njihovi prvi zasledovalci na lestvici.

United je že razočaral navijače Liverpoola, doma pa bo do konca gostil tudi Arsenal. Tokrat je bil blizu treh točk, po prvem polčasu je po golu Luisa Diaza sicer zaostajal, a nato z zadetkoma Bruna Fernandesa, ki je kaznoval napako pri podaji gostujoče ekipe in v polno zadel s 40 metrov, ter Kobbieja Mainooja prišel na prag zmage.

A v 84. minuti je Aaron Wan-Bissaka v kazenskem prostoru storil prekršek nad Harveyjem Elliottom, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Mohamed Salah.

Liverpool, ki je predvsem v prvem polčasu prikazal več dobrega nogometa in za razliko od tekmeca zapravil kar nekaj lepih priložnosti, še tretjič v sezoni Uniteda ni premagal. Prva prvenstvena tekma se je končala brez golov, v pokalu FA pa je pred tremi tedni United po dveh golih v podaljšku celo zmagal s 4:3. Prav lahko bi bil na koncu sezone, po kateri se poslavlja trener Jürgen Klopp, njegova črna mačka, tako kot je bila pred petimi leti, ko sta ekipi na Old Traffordu prav tako remizirali.

Preberite še:

Komentarji: