Santiago Bernabeu bo deležen tehnološke posodobitve

Štadion madridskega Reala bo prihodnje leto s prenovo za 400 milijonov evrov postal visokotehnološki nogometni tempelj.

Objavljeno
11. oktober 2016 20.54
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-STADIUM
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Madrid - Štadion madridskega Reala, ki se imenuje Santiago Bernabeu, v španski prestolnici velja za nogometni tempelj. Prihodnje leto pa bo stadion s prenovo za 400 milijonov evrov postal pravi visokotehnološki nogometni tempelj.

Štadion, ki je bil zgrajen v 40-ih letih prejšnjega stoletja in velja za zaščitni znak Madrida, bo dobil popolnoma nov videz, z Led tehnologijo na zunanji fasadi.

»Kot vemo, je štadion ikona našega mesta, radi pa bi poskrbeli, da bo postal eden izmed najboljših na svetu in nesporni simbol moči naše prestolnice. Po prenovi bo postal arhitektonska in avantgardistična ikona,« je danes na predstavitvi prenove povedal predsednik Reala Florentino Perez.

Med drugim bo štadion dobil novo video tehnologijo, pokrite sedeže, premično streho in tisoče Led svetilk, ki bodo eno od zunanjih stranic stadiona spremenili v velikanski video zaslon. Sama kapaciteta stadiona, ki zdaj sprejme 81.000 gledalcev, bo ostala nespremenjena.

Stadion bo obdržal tudi svoje ime Santiago Bernabeu. Ta je bil od leta 1943 do 1978 predsednik kluba. Obstaja tudi možnost, da se sedanjemu imenu doda tudi ime katerega od sponzorjev.

Načrti prenove so končno sklenjeni, v preteklosti pa so v Madridu povzročali precej vroče krvi. V klubu so si želeli, da bi se stadion razširil v smeri ene od mestnih prometnih žil, ulice Paseo de la Castellana, kjer naj bi nastal tudi nov hotel in nakupovalni center. Sodišče pa je to zahtevo zavrnilo. Zdaj v klubu razmišljajo, da bi hotel gradili neposredno ob štadionu.