Sarma deveti najboljši vratar na svetu

Na lestvici desetih najboljših nogometnih čuvajev mreže v iztekajočem se letu je na vrhu pričakovano Manuel Neuer.

Objavljeno
17. december 2014 13.56
reut*SOCCER-ITALY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Angleški časnik Daily Mail je sestavil lestvico desetih najboljših nogometnih vratarjev na svetu v iztekajočem se letu in nanj uvrstil tudi čuvaja mreže italijanskega Interja in slovenske izbrane vrste Samirja Handanovića. Ljubljančan zaseda deveto mesto kot eden dveh vratarjev, ki si kruh služita v »serie A« - peti je namreč tudi Juventusov veteran Gigi Buffon, bržkone bolj na račun stare slave kot zdajšnjih dosežkov.

Na vrhu je pričakovano in zasluženo član Bayerna Manuel Neuer, svetovni prvak z »elfom«, ki so ga na brazilskem mundialu tudi izbrali za najboljšega vratarja turnirja, obenem je med tremi nominiranci za letošnjo zlato žogo - ob tradicionalnih Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu. Na seznamu Daily Maila so sicer kar štirje čuvaji mreže, ki si kruh služijo na Otoku, po dva iz španske in italijanske lige ter po eden iz francoskega in nemškega prvoligaškega tekmovanja.

»Inter je daleč od stare slave, ima pa v Handanoviću izjemno kakovostnega in konstantnega čuvaja mreže. Njegova posebnost so enajstmetrovke, v tej sezoni jih je v 'serie A' ubranil že pet, eno pa še v evropski ligi,« so o 30-letnem članu Interja zapisali pri Daily Mailu.