Scholes dokončno v pokoj

Veteran Manchester Uniteda Paul Scholes bo še drugič končal svojo profesionalno kariero.

Objavljeno
12. maj 2013 12.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Iz vrst novega angleškega prvaka Manchester Uniteda so včeraj zvečer sporočili, da se bo po koncu sezone poslovil 38-letni veteran Paul Scholes.

Nekdanji angleški veteran je konec svoje profesionalne poti sporočil že maja 2011, a se nato januarja 2012 vrnil iz pokoja na prošnjo trenerja Alexa Fergusona.

Izkušeni angleški vezist je zaradi poškodbe kolena v tej sezoni nastopil le na 14 prvenstvenih tekmah, petnajsti nastop naj bi vknjižil na današnji domači tekmi s Swansea Cityjem, ki bo hkrati zadnja domača preizkušnja v bogati karieri škotskega trenerja Alexa Fergusona. Rdeči vragi bodo po koncu tekme prejeli tudi zmagovalno lovoriko angleškega prvenstva, ki bo že 20. v zgodovini kluba.

»Tokrat se dokončno poslavljam. Igranje nogometa je stvar, ki sem jo od nekdaj želel početi. Zame je velika čast, da sem imel dolgo kariero pri Manchester Unitedu, ki ga je vodil najboljši trener vseh časov. Ekipa je v dobrem stanju in verjamem, da bo tako tudi pod vodstvom Davida Moyesa,« je dejal Scholes.

38-letni vezist je pri Unitedu debitiral 21. septembra 1994 proti Port Valeu, od takrat pa je vknjižil 716 nastopov in dosegel 155 golov. Scholes je v svoji dolgi karieri med drugim osvojil enajst naslovov angleškega prvaka, tri pokale FA ter po dva naslova evropskega prvaka in zmagovalca ligaškega pokala. Igral je tudi za angleško reprezentanco, kjer je na 66 tekmah dosegel 14 golov.