Se bo Vilanova res odrekel Fabregasu, Sanchezu, Alvesu...?

Novi trener Barcelone naj bi v poletnem prestopnem roku zapravil 100 milijonov evrov in se odrekel nekaterim zvezdnikom.

Objavljeno
11. maj 2012 09.51
Posodobljeno
11. maj 2012 10.53
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Novi trener Barcelone Tito Vilanova, ki bo vodenje moštva uradno prevzel po zaključku sezone, je že dobil zeleno luč za preoblikovanje igralskega kadra, kjer se očitno obeta kar nekaj korenitih sprememb.

Uprava katalonskega kluba je namreč po odhodu izjemno uspešnega Pepa Guaridole odobrila kar 100 milijonov za nove okrepitve, ki naj bi bile zagotovilo za uspehe v prihodnosti.

Barcelona je med igralci zagotovo eden najbolj zaželjenih klubov, toda vprašanje ostaja, ali se Vilanova novega projekta ni lotil nekoliko preambiciozno. Kot pišejo španski mediji, je namreč novi strateg že sprejel nekaj smernic, saj naj bi se po koncu sezone poslovili številni zvezdniki, med njimi tudi Cesc Fabregas, Aleksis Sanchez, Pedro, Dani Alves in Ibrahim Afellay.

Vilanova je namreč odločen, da bo ekipo za novo sezono sestavil po svojih željah, zagotovo pa bodo ostali prvi golgater ekipe Lionel Messi, steber obrambe Carles Puyol, vratar Victor Valdes, kot tudi »motorja« moštva Xavi in Andres Iniesta.