Še en Japonec v slovenski nogometni reprezentanci?

Slovenski nogometaš Nejc Pečnik naj bi po razhodu s Crveno zvezdo kariero nadaljeval v japonskem drugoligašu iz Fukuoke.

Objavljeno
24. december 2014 15.49
šipić nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Fukuoka - Bo slovenska nogometna reprezentanca v svoje vrste dobila še enega »Japonca«? Na Daljnem vzhodu si kruh služita že Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić, kot poročajo nekateri mediji, pa naj bi tja odšel tudi Nejc Pečnik, ki se je nedavno razšel zu beograjsko Crveno zvezdo.

Obstajala naj bi možnost, da bo Pečnik, ki je na trg vstopil kot prosti igralec, kariero nadaljeval v vrstah japonskega drugoligaša Avispa iz Fukuoke, katerega trener je Korošec Marijan Pušnik, nekdanji vodja Celja, Maribora in velenjskega Rudarja.

Pečnik je bil v minuli sezoni eden izmed nosilcev igre beograjske Crvene zvezde, v svoji karieri pa igral za Celje, češko Sparto iz Prage, portugalski Nacional, ruski Krila Sovjetov iz Samare in angleški Sheffield Wednesday. V dveletni pogodbi z beograjskim klubom je imel klavzulo, da lahko predčasno odide in jo zavoljo slabih finančnih razmer pri srbskem nogometnem velikanu tudi izkoristil.