Selektor Hodgson polaskal Rooneyju

Roy Hodgson: Ko so Wayna spravili na najvišjo raven, so se ljudje prav trudili ponovno ga zbiti na tla.

Objavljeno
12. november 2014 13.01
FBL-EURO-2016-ENG-TRAINING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
London - Angleška nogometna reprezentanca se te dni pripravlja na sobotni kvalifikacijski obračun za euro 2016 s Slovenijo, otoški mediji pa četi Srečka Katanca ne posvečajo pretirane pozornosti. Bolj so se kajpak osredotočili na stoti nastop Wayna Rooneyja v majici z državnim grbom, te teme se je dotaknil tudi selektor Roy Hodgson. Devetindvajsetletni napadalec se bo v klubu nedotakljivih pridružil Petru Shiltonu, Davidu Beckhamu, Stevenu Gerrardu, Bobbyju Mooru, Ashleyju Colu, Bobbyju Charltonu, Franku Lampardu in Billyju Wrightu.

»Pred desetletjem se je na sceni pojavil kot čudežni deček. Bil je rešitelj angleškega nogometa. A vseskozi se je moral braniti pred strupenimi puščicami, uperjenimi proti njemu, ko ni mogel reševati otoškega nogometa, zaradi česar je bil tarča kritik,« se je na Rooneyjevo stran nedvoumno postavil Hodgson in dodal: »Ko so ga spravili na najvišjo raven, so se ljudje prav trudili ponovno ga zbiti na tla. To mu je dalo zrelost in psihično moč, ki jo bomo potrebovali v prihodnje. To pa je težje vključiti v moštvo kot taktiko in tehniko.«

Hodgson je poudaril, da je Wayne konstanten že od eura 2004, ko je vpisal štiri gole, in zavrnil namige, da ni dosegel pričakovanega, ker ni v reprezentančnem dresu dosegel ničesar. »Naposled odtehta, da bo že pri 29 letih odigral stoti dvoboj pod angleško zastavo. Je najboljši reprezentančni strelec, ki le še šest golov zaostaja za rekorderjem Bobbyjem Charltonom. To bi moralo biti merilo njegovega uspeha. Mislim, da bo še boljši. Vedno daje svoj delež in neizmerno ceni nastope za angleško izbrano vrsto,« je končal selektor.