Šimunić ni dočakal pomilostitve

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) zavrnila pritožbo Josipa Šimunića: kazen 10 tekem prepovedi ostaja.

Objavljeno
19. marec 2014 19.42
FBL-WC2014-CRO-SIMUNIC-FIFA-RACISM-EUR-ISR-WW1-NAZI-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Zagreb - Razvpiti hrvaški branilec Josip »Joe« Šimunić ne bo videl nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji, saj ni bil uspešen s pritožbo na kazen prepovedi igranja 10 tekem, ki mu jo je Fifa naložila zaradi ustaških pozdravov. 

Šimunić je na zadnji tekmi dodatnih kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji proti Islandiji lani novembra vzklikal ustaški pozdrav »Za dom«, navijači pa so mu s tribune odgovarjali »spremni«

Fifa mu je zaradi neprimernega obnašanja in spodbujanja nestrpnosti izrekla visoko kazen 10 tekem prepovedi igranja in mu ob tem naložila še 30 tisoč švicarskih frankov denarne kazni. Šimunić se je pritožil, a je Fifa njegovo pritožbo v celoti zavrnila. Za 36-letnega branilca zagrebškega Dinama in hrvaške reprezentance to najverjetneje pomeni konec reprezentančne kariere, za nameček pa svojih soigralcev v Braziliji ne bo mogel bodriti niti s tribun. Fifa mu je namreč prepovedala vstop na štadione, na katerih bo svoje tekme igrala Hrvaška, tako da si bo lahko Šimunić tekme svoje domovine ogledal zgolj prek televizijskega zaslona.