Siniša Mihajlović pred Sampdoriinimi vhodnimi vrati

Pri italijanskem nogometnem prvoligašu Sampdorii so že našli zamenjavo za odpuščenega trenerja Delia Rossija.

Objavljeno
18. november 2013 14.51
FBL-WC2014-RUS-SRB-FRIENDLY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Genova - Siniša Mihajlović bo očitno novi trener italijanskega nogometnega prvoligaša Sampdorie. Potem ko so v klubu, ki na razpredelnici »serie A« drži 18. mesto z zgolj devetimi osvojenimi točkami v 12 obračunih, pretekli teden pokazali vrata Deliu Rossiju, so njegovega naslednika našli v selektorju srbske izbrane vrste, ki ima iz preteklosti že zadosti izkušenj z vodenjem italijanskih kolektivov (Bologna, Catania, Fiorentina).

Dvaipetdesetletni Rossi je na vroči stolček sicer sedel lanskega decembra, a na njem vzdržal manj kot leto dni, začasno pa je mesto prvega trenerja zasedel dosedanji prvi mož stroke v klubskem pogonu Francesco Pedone. Mihajlović, ki naj bi s klubom tudi uradno podpisal v sredo, je neizbrisen pečat pri Sampdorii pustil že v času igralske kariere, saj je zanjo uspešno igral med letoma 1994 in 1998, ognjeni krst v trenerski vlogi pa ga čaka že v nedeljo v ligaškem obračunu z Laziem.

Srbski mediji pa poročajo, da ga bo na selektorskem stolčku zamenjal Ivan Jovanović, ki je pred časom zelo uspešno vodil ciprski Apoel.