Škoti v težavah pred gostovanjem v Stožicah

Zaradi poškodb bosta v dveh kvalifikacijskih dvobojih manjkala Celticova zvezna igralca Stuart Armstrong in Scott Brown.

Objavljeno
29. september 2017 18.49
J. P.
J. P.

Glasgow - Škotska nogometna reprezentanca bo šla v ključna dvoboja kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji precej oslabljena. Selektor Gordon Strachan namreč v domačem obračunu s Slovaško prihodnji četrtek in na gostovanju v Stožicah tri dni pozneje ne bo mogel računati na zvezna igralca Stuarta Armstronga, ki ga poškodba pesti že nekaj časa, in Scotta Browna, ki se je v majici Celtica poškodoval v 70. minuti sredine tekme lige prvakov z Anderlechtom (3:0).

Grenko novico so sporočili iz njunega klubskega delodajalca, trener Celtica Brendan Rodgers je poudaril: »Odsotna bosta nekaj tednov, kar je velika škoda zanju, za klub in za reprezentanco.« Oba imata sicer težave z mišicama - 25-letni Armstrong (v tem ciklusu je prispeval en zadetek) z mečno, sedem let starejši Brown pa s stegensko. Škotska je sicer trenutno četrta na razpredelnici skupine F s 14 točkami, kolikor jih imajo tudi izbranci Srečka Katanca, drugouvrščeni Slovaki imajo točko več.