Berić izgubljen za pol leta, proti Ukrajini ga bo zamenjal Bezjak

Slovenski reprezentant Robert Berić si je na tekmi St. Etienna proti Lyonu poškodoval koleno. Zamenjal ga bo Roman Bezjak.

Objavljeno
09. november 2015 06.56
Posodobljeno
09. november 2015 07.18
FBL-FRA-LIGUE1-LYON-SAINTETIENNE
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

St. Etienne - Slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić si je ob sinočnjem porazu Saint Etienna v Lyonu (0:3) nesrečno poškodoval koleno, zaradi česar ga čaka operacija, nato pa šestmesečni prisilni počitek. Kakopak bo izpustil tudi dvoboj dodatnih kvalifikacij slovenske reprezentance proti Ukrajini. V četi Srečka Katanca ga bo zamenjal napadalec Rijeke Roman Bezjak.

Krčan jo je skupil po grobem posredovanju Jordana Ferrija v 78. minuti tekme, ko je sprva obležal kot pokošen, kasneje pa se skušal celo vrniti na zelenico, a po nekaj korakih obupal. Njegov trener Christophe Galtier je po tekmi bentil nad neodgovornostjo Lyonovih nogometašev, svojemu varovancu pa »čez palec« napovedal počitek, dolg med petnajstimi dnevi in pol leta. Kasnejše preiskave so žal pokazale, da se je uresničil najbolj črn scenarij: zaradi strgane križne vezi desnega kolena bo moral 24-letni napadalec počivati kar šest mesecev, zaradi česar je sezona zanj praktično že končana.

Nekdanji napadalec Maribora je bil v tej sezoni sicer v odlični formi, saj je za svoj nekdanji klub Rapid in zatem Saint Etienne zabil enajst golov, zadnjega med tednom ob zmagi s 3:0 proti Dnipru.

V slovenskem napadu bo na tekmah z Ukrajino zdaj še več odvisno od vetetarana Milivoja Novakovića, ki je na zadnji tekmi japonskega prvenstva prav tako navdušil z dvema zadetkoma. V dobri formi je tudi Bezjak, ki je v dresu Rijeke z osmimi doseženimi goli trenutno tretji strelec 1. HNL.

Slovenska reprezentanca se je zbrala danes opoldne na Brdu pri Kranju, prva tekma z Ukrajinci jo v Lvovu čaka v soboto, povratna pa v torek v Mariboru.