Škriniar približal scudetto črno-modrim

Slovak je bil mož odločitve na derbiju med Interjem in Atalanto. Handanović ohranil mrežo nedotaknjeno, Iličić igral v drugem polčasu.
Fotografija: Inter je vse bližje osvojitvi naslova. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Inter je vse bližje osvojitvi naslova. FOTO: Miguel Medina/AFP

Derbi italijanske serie A med nogometaši Interja in Atalante je pripadel gostiteljem iz Milana, za katere je v 54, minuti zadel slovaški reprezentant Milan Škriniar. To je bil edini gol na tekmi.

Slovenski vratar Samir Handanović je znova ohranil mrežo nedotaknjeno, premagal ga ni niti rojak Josip Iličić, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

Samir Handanović je ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: 
Daniele Mascolo/Reuters
Samir Handanović je ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO:  Daniele Mascolo/Reuters


Inter ima po 26 tekmah že šest točk prednosti pred mestnim tekmecem Milanom in je vse bližje naslovu italijanskega prvaka, na katerega čaka že 11 let. V zadnjih devetih sezonah je bil prvak Juventus, ki s tekmo manj zaostaja 10 točk.



Izbranci Antonia Conteja so na lepi poti, da prekinejo serijo stare dame. Na osrednji tekmi kroga so na kolena položili močne tekmece iz zgornje polovice razpredelnice iz Bergama, po zmagoslavju nad lokalnimi konkurenti pa so zadržali tudi lepo točkovno prednost pred najbližjimi sosedi.

Josip Iličić je v igro vstopil v drugem polčasu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Josip Iličić je v igro vstopil v drugem polčasu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters


Iličić je prvi polčas spremljal na klopi za rezervne igralce. V drugem polčasu ga je 63-letni strateg Atalante Gian Piero Gasperini poslal na igrišče, ko je zamenjal Ukrajinca Ruslana Malinovskija.



Konec minulega tedna sta na sceno stopila tudi dva slovenska reprezentanta. Genoa Mihe Zajca je v gosteh izgubila proti Romi z 0:1, Parma Jasmina Kurtića pa je v Firencah igrala neodločeno s Fiorentino 3:3. Nogometaš iz Črnomlja je na tej tekmi dosegel drugi gol za Parmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: