Neapeljčani rajali v Bergamu, Milančani pa v Torinu

Napoli je s tekmo več ujel AC Milan na vrhu lestvice italijanske nogometne serie A z zmago v Bergamu (3:1). Inter premagal Juventus v Torinu (1:0).
Fotografija: Hakan Calhanoglu je z enajstmetrovko odločil veliki italijanski obračun v Torinu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Odpri galerijo
Hakan Calhanoglu je z enajstmetrovko odločil veliki italijanski obračun v Torinu. FOTO: Filippo Monteforte/AFP

Nogometaši Empolija so tudi z Leom Štulcem in Petrom Stojanovićem v 31. kolu italijanskega prvenstva gostovali pri Fiorentini in izgubili z 0:1. Slovenska nogometaša sta v dresu gostov toskanski derbi začela v prvi postavi, Stojanović je odigral vso tekmo, Štulac pa je bil v igri do 61. minute. Takrat pa je Empoli že igral z igralcem manj, saj je v 57. minuti drugi rumeni karton dobil Sebastiano Luperto. Številčno premoč je minuto pozneje za zmagoviti gol izkoristil Nicolas Gonzalez.

Na najbolj zanimivem popoldanskem obračunu je Napoli slavil veliko zmago nad Atalanto v Bergamu (3:1) ter se na vrhu lestvice s tekmo več izenačil z Milanom. Atalanta, ki še vedno igra brez Josipa Iličića, je po prvem polčasu zaostajala z 0:2, zadela sta Lorenzo Insigne (14. minuta, 11-m) in Matteo Politano (37.), sledilo je znižanje Maartna de Roona v 58. minuti, zadnji žebel v krsto lobardijskega moštva pa je v 81. minuti zabil makedonski reprezentant Elif Elmas.

Udinese, bodoči dom slovenskega reprezentanta Sandija Lovrića, je v Vidmu potolkel Cagliari (5:1), Sampdoria se je v poznejšem popoldanskem terminu udarila z Romo, ki ji je zmago v pristanišču z golom sredi prvega polčasa prinesel Henrik Mhitarjan

V nedeljo zvečer je bil na sporedu še veliki derbi med Juventusom in Interjem. Milančani so bili v povsem podrejenem položaju večji del tekme, a slavili z edinim strelom v okvir vrat: v zaključku prvega polčasa ga je z enajstih metrov sprožil Hakan Calhanogluja. Med junaki dvoboja je bil tudi slovenski kapetan Interja Samir Handanović, ki je zbral pet obramb, Wojciech Szczesny v vratih belo-črnih pa niti ene, kar tudi priča o razmerju sil na zelenici. 

V ponedeljek bo še Verona gostila Genoo, vodilni Milan pa Bologno. Že v soboto je Spezia z 1:0 premagala Venezio Domna Črnigoja, Torino v gosteh z enakim izidom Salernitano Vida Belca, Lazio pa je z 2:1 odpravil Sassuolo.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: