Slovenci pod Zwayerjevo in Erikssonovo piščalko

Kvalifikacijski dvoboj Katančeve vrste z Anglijo na Wembleyju bo sodil Nemec, s Škotsko v Stožicah pa Šved.

Objavljeno
02. oktober 2017 17.35
J. P.
J. P.

Ljubljana - Pred slovensko nogometno reprezentanco sta še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji. V četrtek bo najprej na slovitem Wembleyju gostovala pri vodilni izbrani vrsti skupine F Angliji, tri dni pozneje pa se bo v Stožicah merila še s sosedo na razpredelnici Škotsko, s katero sta točkovno poravnani.

Znana sta tudi že delilca pravice za oba obračuna. Na Otoku bo piskal mladi, 36-letni Nemec Felix Zwayer, za katerega bo to tretji nastop v tem kvalifikacijskem ciklusu, v obeh prejšnjih dvobojih pa je po enkrat pokazal na belo točko. Slovencem je že sodil v kvalifikacijah za prejšnji mundial v Braziliji, ko so na gostovanju s 4:2 odpravili Islandijo, obema zasedbama pa je poklonil po eno najstrožjo kazen.

V Stožicah pa bo glavni sodnik 43-letni Šved Jonas Eriksson, ki je nazadnje v kvalifikacijah za letošnjo ligo prvakov delil pravico Mariboru na gostovanju pri Hapoelu Beer Shevi, izraelska zasedba je imela tedaj na voljo enajstmetrovko. Izbrancem Srečka Katanca je zadnjič sodil predlani v dodatnih kvalifikacijah za euro 2016 v Franciji, ko so morali premoč priznati Ukrajini (0:2), pred tem pa že leta 2009 tudi na prijateljski tekmi Slovenije z Anglijo, ki je bila boljša z 2:1.