Slovenci remizirali s svetovnimi in evropskimi prvaki

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu se je v prijateljski tekmi s Španijo razšla z izidom 5:5.

Objavljeno
07. januar 2014 00.19
FUTSAL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v prvem pripravljalnem dvoboju s šestkratnimi evropskimi in dvakratnimi svetovnimi prvaki Španci iztržila neodločen izid 5:5 (2:3). V polni dvorani Tabor, kar 3300 gledalcev se je gnetlo na tribunah, so favorizirani gostje resda vodili že s 3:0, kar pa Slovencev ni dotolklo, režiser zasuka je bil Kristjan Čujec s tremi goli.

Španci, ki držijo prvo mesto na svetovni jakostni lestvici, so svoje mojstrstvo manifestirali v začetku tekme, saj so v sedmih minutah trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo. Naši fantje se niso predali, do odmora sta zadela Čujec in Igor Osredkar, ki je v nadaljevanju tudi poskrbel za izenačenje. V 25. minuti si je izključitev zaradi posredovanja zunaj svojega prostora prislužil vratar Damir Puškar, nadomestil ga je Igor Bratič, ki je bil zaslužen tudi za poravnanje izida na 4:4, saj je s podajo prek celega igrišča našel Čujca, ki je zadel še drugič.

V zadnjih treh minutah in pol so gostitelji poskušali z igralcem-vratarjem v polju, tveganje se jim je obrestovalo v 39. minuti, ko je Čujec s še tretjim golom poskrbel za končni izid. Jutri se bosta današnja tekmeca pomerila še enkrat - ob 19.30 v Litiji.