Slovenci v Južno Ameriko brez Kampla

Slovenski selektor Srečko Katanec je namesto Kevina Kampla v reprezentanco vpoklical nogometaša Rudarja Ivana Firerja.

Objavljeno
25. maj 2014 14.32
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca bo na junijskih prijateljskih tekmah z Urugvajem in Argentino igrala brez vezista Kevina Kampla, ki ni dobil dovoljenja Salzburga.

Slovenski selektor Srečko Katanec je Kampla sprva uvrstil na seznam potnikov v Južno Ameriko, zdaj pa ga bo moral črtati s seznama, saj Salzburg ne dovoli oditi 23-letnemu nogometašu, ker tekme niso v uradnih reprezentančnih terminih Mednarodne nogometne zveze.

Srečko Katanec je Kampla zamenjal z napadalcem velenjskega Rudarja Ivana Firerja, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Kevin Kampl je v tej sezoni navduševal v dresu Salzburga, s katerim je osvojil državno prvenstvo in državni pokal, pri čemer je slovenski reprezentant na 52 klubskih tekmah vknjižil 14 golov in 27 podaj.

Katanec ne razume Salzburgove poteze

»Kampla ni. Vse nadaljnje informacije iščite od njegovega menedžerja in kluba. Ne vem, kdo se je spomnil, da ni termina Fifa. A obenem ne vem, zakaj Salzburg pusti peterico, da igrajo za Avstrijo, njega pa ne. A to je zdaj brez veze. Vem, da ga ni in to je to. Morda je tudi moja napaka, ker nisem razmišljal o tem, da to ni termin Fifa, a ne vem, kdo si je izmisli, da reprezentance lahko igrajo prijateljske tekme, ko ni termina. Klubi imajo seveda pravico, da igralcev ne pustijo na reprezentančno akcijo,« je dejal selektor Katanec.

Slovenska reprezentanca bo na južnoameriški turneji igrala dve tekmi, 4. junija v Montevideu proti Urugvaju in 7. junija v Buenos Airesu proti Argentini.