Slovenija v drugo remizirala Japonsko

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je na drugi prijateljski tekmi z Japonsko remizirala (2:2).

Objavljeno
04. april 2017 23.28
perko*Futsal
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Velenje - Potem ko je slovenska reprezentanca v futsalu na prijateljski tekmi v Kidričevem v ponedeljek premagala Japonce s 5:2, sta se ekipi danes v Velenju pomerili še enkrat. Tokrat se je tekma končala z 2:2. Za domačo izbrano vrsto sta gola prispevala Matej Fideršek in Alen Fetić.

Pred današnjo tekmo je selektor Andrej Dobovičnik dobil posebno priznanje krovne zveze za jubilej, saj je tokrat že 150. vodil slovensko reprezentanco. Na drugi tekmi se je odločil za nekaj sprememb, v golu je tako namesto Damirja Puškarja branil Alen Mordej, v nadaljevanju sta igrala tudi Nejc Hozjan in Denis Totoškovič.

Gostje so povedli v 8. minuti, ko je slovensko obrambo izigral Manabu Tikita. Matej Fideršek je hitro odgovoril, Japonci pa so ves čas narekovali oster ritem. Tik pred iztekom prvega polčasa je Alen Mordej izsilil šesti akumulirani prekršek, a je strel z desetmetrovke, meril je Alen Fetić, japonski vratar obranil. Pred tem je vratnico zadel še Nik Zajc.

V drugem polčasu je Slovenija prevladovala. Z golom Fetića je povedla, gostje pa so bili za trud nagrajeni v 36. minuti. Lahko bi se končalo tudi drugače, a sta Japonce reševala okvir vrat in razpoloženi vratar Yushi Sekiguchi.

»V naši ekipi se je poznala utrujenost. Težko smo sledili njihovemu ritmu. Ni pa to presenetljivo. V ponedeljek so Japonci igrali z dvanajsterico, mi s sedmerico. Nekateri naši igralci niso tako fizično pripravljeni, da bi lahko konkurirali gostom. Igramo v ritmu evropskega prvenstva, kjer ne želimo odigrati le dveh tekem, zato bomo popravili to fizično pripravljenost,« je po današnji tekmi dejal Dobovičnik.

Moštvi Slovenije in Japonske se bosta pomerili še enkrat, v četrtek, 6. aprila v Laškem.

V sredo je za ekipi prost dan, ki ga bo slovenska reprezentanca izkoristila za slovesnost v ljubljanski Hiši športa, kjer bodo ob 11. juri postavili uradni odštevalnik do Eura 2018.