Slovenske nogometašice nemočne proti Hrvaški

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za SP 2015 z 0:3 izgubila proti Hrvaški.

Objavljeno
08. maj 2014 21.28
*acr* NOGOMETAŠICE - ONA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ptuj - Slovenska ženska nogometna reprezentanca v kvalifikacijah za SP 2015 ostaja le pri treh točkah. Na šesti tekmi kvalifikacij jo je na mestnem štadionu an ptuju s 3:0 ugnbala še Hrvaška.

Gole so za Hrvaško, ki je po današnji tekmi napredovala na četrto mesto skupine 1, so gole dosegle Helenna Hercigonja-Moulton v 7. minuti, Leonarda Balog v 10. in Iva Landeka, ki je bila v 17. minuti uspešna z bele točke.

Na vrhu lestvice prepričljivo vod Nemčija, ki je na osmih tekmah zbrala vseh 24 točk, Rusija je na petih tekmah osvojila dvanajst, Irska sedem, Hrvaška štiri, Slovaška in Slovenija pa sta doslej zbrali po tri točke.

Varovanke selektorja Damirja Roba so začele v postavi: Lucija Mori, Anisa Rola, Anja Milenkovič, Pamela Begić, Dominika Čonč, Barbara Kralj, Urška Žganec, Tjaša Tibaut, Lucija Grad, Andreja Nikl in Mateja Zver, v drugem polčasu priložnost so priložnost dobile še Kaja Jerina, Maruša Sevšek in Kaja Eržen.

Na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Kanadi se bodo uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.