Slovenski nogometaši januarja prvič na tekmo v ZDA

Izbranci selektorja Matjaža Keka se bodo 20. januarja na štadionu Toyota Field v San Antoniu pomerili z domačo reprezentanco.
Fotografija: Matjaž Kek bo januarja odpeljal svoje izbrance v ZDA. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Matjaž Kek bo januarja odpeljal svoje izbrance v ZDA. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska nogometna reprezentanca bo v sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Nemčiji v prvi polovici prihodnjega leta odigrala niz prijateljskih tekem. Prva bo na sporedu 20. januarja na štadionu Toyota Field v San Antoniu, kjer se bo četa Matjaža Keka pomerila z izbrano vrsto ZDA, so potrdili na Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

Tekma bo po ocenah NZS odlična priložnost za pripravo na nastop na velikem turnirju. Slovenija je namreč pred tednom dni z zmago proti Kazahstanu na zadnji tekmi kvalifikacij potrdila svoj prvi nastop na velikem tekmovanju po svetovnem prvenstvu leta 2010.

Prav na mundialu v Južnoafriški republiki sta sicer reprezentanci ZDA in Slovenije odigrali prvi medsebojni dvoboj. Na tekmi, ki si jo je po dramatični končnici zapomnil marsikateri slovenski ljubitelj nogometa, je Slovenija vodila z 2:0, v drugem polčasu pa je Američanom uspelo izenačiti. S tem izidom so se Američani tudi s pomočjo ugodnega izida v zadnjem krogu pred Slovenijo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

Drugič pa sta se reprezentanci pomerili na prijateljski tekmi dobro leto pozneje.  V Stožicah so bili 15. novembra 2011 boljši gostje pod takratnim vodstvom Jürgena Klinsmanna.

Slovenija bo prvič zaigrala v ZDA, ameriška nogometna zveza pa je kot prizorišče izbrala štadion Toyota Field v San Antoniu v zvezni državi Teksas. Ker tekma ne bo v uradnem terminu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), bo imel slovenski selektor Matjaž Kek na voljo igralce, ki bodo imeli v januarju zimski premor.

Preberite še:

Komentarji: