Slovenski prvoligaši v sredo praznih rok

Sreda ni bila uspešna za slovenske nogometne prvoligaše, ki se pripravljajo na začetek spomladanskega dela prvenstva.
Fotografija: Marcos Tavares (na fotografiji) se je lahko v teh dneh s soigralci kepal celo v Turčiji. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Marcos Tavares (na fotografiji) se je lahko v teh dneh s soigralci kepal celo v Turčiji. FOTO: Mediaspeed.net

Vodilna ekipa Prve lige Telemach, Maribor, je morala priznati premoč srbskemu Voždovcu (1:2). V zimskih razmerah v Beleku, kjer je po dolgem času zapadel celo sneg, so Štajerci utrpeli prvi poraz na pripravah z močno pomlajeno zasedbo, ki je v 11. minuti po prodoru in predložku Malika Selloukija povedla proti šesti ekipi srbskega prvenstva. Lastno mrežo je zatresel Marko Ivezić, a sledil je preobrat Srbov z goloma v 37. in 52. minuti, ko je po podaj iz kota v skoku za zmago zadel ravno osmoljenec iz prvega dela tekme Ivezić. 

V Turčiji se mudijo tudi državni prvaki iz Murske Sobote. Muraši so proti srbskemu tekmecu, Čukaričkemu, kot edini iz četverice slovenskih prvoligašev, ki so v sredo igrali mednarodne tekme, iztržili pozitiven izid (1:1). Po podaji Luke Bobičanca je v 23. minuti zadel Nardin Mulahusejnović, dobrih deset minut kasneje pa je ekipa iz beograjske Čukarice, ki je v novo leto vstopila kot tretja v srbski ligi, izenačila in tudi postavila končni izid tekme. 

Domžalčane pomagal zlomiti tudi Rajko Rep

Koprčani so izgubili z bosanskim Prijedorom (0:2), Domžalčani pa z istim izidom z Austrio iz Celovca. Rudar iz Prijedora je slavil z goloma Demirja Jakupovića v 22. in Santosa v 69. minuti za drugi poraz na tretji pripravljalni tekmi Primorcev v novem letu. Tilen Klemenčič, ki je nedavno podaljšal pogodbo z Domžalami, je v Poreču zapravil najlepšo priložnost za častni zadetek rumenih, ki so izgubili z Austrio. Pri vodstvu Celovčanov je Klemenčič v zaključku tekme z enajstih metrov zadel prečko, tekmeci so svojo najstrožjo kazen sredi drugega polčasa za končnih 2:0 izkoristili, ko je zadel Turgay Gemicibasi. V akciji za gol je sodeloval tudi nekdanji slovenski reprezentant Rajko Rep, čigar strel je z roko blokiral Zeni Husmani in zakrivil strel z bele pike. 

Na povsem slovenskem obračunu sta Tabor Sežana in Grosuplje remizirala z 2:2, Radomljani pa so v lokalnem obračunu premagali Roltek Dob z 2:0, v Čatežu ob Savi sta zadela Luka Guček v 20. in Saša Varga v 67. minuti.

 Triglav je pozno popoldne kot zadnji preizkusil pripravljenost Rijeke, ki jo ta konec tedna čaka prva tekma spomladanskega dela prvenstva v Zagrebu proti vodilnemu Dinamu. Ta ima enako število točk kot Rečani in Osijek, a tudi odigrano tekmo manj. Rečani so Kranjčane na Rujevici odpravili s 3:0.

Izidi:

Beltinci : Zalaegerszeg 3:0 (Grobelnik 36., Pihler 60., Vinokorov 67.)
Čukarički : Mura 1:1 (Mulahusejnović 24.)
Domžale : Austria Celovec 0:2 (Wimmer 48., Turgay 64./11-m)
Kalcer Radomlje : Roltek Dob 2:0 (Guček 20., Varga 67.)
Koper : Rudar Prijedor 0:2 (Jakupović 22., Santos 69.)
Maribor : Voždovac 1:2 (Ivezić 11./avt.; Pantović 37., Ivezić 52.)
Tabor Sežana : Brinje Grosuplje 2:2 (Bongongui, Keita; Klančnik, Bizilj)
Rijeka – Triglav 3:0

Komentarji: