Slovo klubskih legend: Nesta zapušča Milan, Enrique Romo

Alessandro Nesta bo po desetletju zapustil AC Milan in v novi sezoni očitno združil moči v ZDA s Thierryjem Henryjem.

Objavljeno
11. maj 2012 12.48
Posodobljeno
11. maj 2012 14.07
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Nekdanji italijanski reprezentančni branilec Alessandro Nesta se je odločil povleči črto pod svojo kariero v italijanskem nogometnem velikanu AC Milan, saj je očitno odigral zadnjo sezono v dresu rossonerov. 36-letni Nesta bo svojo športno pot najverjetneje nadaljeval onstran Atlantika v profesionalni ameriški nogometni ligi MLS. Interes zanj so že pokazali pri moštvu New York Red Bulls, kjer že igra nekdanja legenda Arsenala Francoz Thierry Henry.

»To je moja zadnja sezona pri AC Milanu. Odhajam. Igra je zame postala prehitra, da bi lahko držal ritem in ker ne želim sedeti na klopi, sem sprejel odločitev, da po desetih letih odidem. Tu sem bil srečen, spoznal sem izjemne ljudi in osvojil tako veliko. Poizkusil bom najti novo izkušnjo. Za zdaj nisem še ničesar podpisal, ne vem še, kje bom igral v prihodnje. Ne bi bilo slabo prečkati Atlantski ocean. Veliko priložnosti za to ne bo več,« je dejal Nesta, ki je lombardijske prestolnice igral od leta 2002, pred tem pa je bil član rimskega Lazia.

»Pogrešal bom prav vse člane naše ekipe, hkrati pa bi se rad zahvalil prav vsem, ki so zaposleni v Milanellu. Seveda bom najbolj pogrešal dologletne soigralce, kot Ambrosini, Gattuso, (Clarence) Seedorf, (Paolo) Maldini, (Alessandro) Costacurta in Andrea (Pirlo). V Milano sem prišel kot Rimljan, v vseh teh letih sem se tu počutil bolje kot doma,« je še dodal izjemni branilec.

Luis Enrique v Romi ni dosegel pričakovanj

Čeprav je Luis Enrique ob prevzemu Rome zatrjeval, da bo njegova ekipa igrala po modelu Barcelone, pa je bila realizacije daleč od njegovih napovedi. Kot je pojasnil predstavnik rimskega kluba Franco Baldini, so nezadovoljni z njegovimi rezultati, saj se Romi ni uspelo prebiti med najboljših šest ekip v serie A.

Trenutno namreč zasedajo skromno sedmo mesto, za Interjem na šestem mestu pa le tekmo do konca italijanskega prvensta zaostajajo neulovljivih pet točk. Kot možni menjavi sta se pojavili imeni Vicenza Montellija, ki trenutno sedi na klopi Catanie ter Andreja Villas-Boasa, ki je februarja končal sodelovanje s Chelseajem.