Sneijder bo kariero nadaljeval v Turčiji

Nizozemski nogometaš Wesley Sneijder bo odslej igral za turški Galatasaray.

Objavljeno
21. januar 2013 08.25
Posodobljeno
21. januar 2013 08.25
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Istanbul - Turško nogometno moštvo Galatasaray je sinoči na svoji spletni strani objavilo novico, da se je z milanskim Interjem dogovorilo za prestop Nizozemca Wesleyja Sneijderja.

Milančani so sicer že v preteklem tednu sprejeli ponudbo Galatasarayja, ki je za usluge 28-letnega vezista plačal približno deset milijonov evrov, od takrat pa se je za prestop moral odločiti le še nogometaš sam, ki je sprva okleval, zdaj pa se je le odločil, da bo kariero nadaljeval v Turčiji.

»Inter in Wesley Sneijder sta pristala na to, da nogometaš postane član Galatasarayja. Več informacij bomo sporočili po zdravniškem pregledu in podpisu pogodbe,« se glasi sporočilo turške ekipe, ki je v domačem prvenstvu na prvem mestu, z dvema točkama prednosti pred Bešiktašem.

Pri Interju na Sneiderja niso več računali, saj ni želel pristati na znižanje svoje tedenske plače, ki je znašala kar dvesto tisoč funtov, nogometaševe zahteve pa so odvrnile številne evropske klube, z izjemo Galatasarayja, ki naj bi Nizozemcu odslej plačeval približno 120 tisoč funtov na teden.

Sneijder je bil v preteklosti eden izmed ključnih igralcev Interja, ki je v sezoni 2009/10 zmagal v domačem prvenstvu, pokalu in tudi v ligi prvakov, kar je pred tem uspelo le petim klubom. 28-letni Nizozemec je istega leta nastopil tudi na svetovnem prvenstvu in se z reprezentanco prebil vse do finala, kjer pa je s soigralci izgubil proti Španiji.