Soigralci jezni na Balotellija (VIDEO)

Muhasti italijanski nogometni zvezdnik se je v dvoboju 1/16 finala evropske lige samovoljno odločil izvesti enajstmetrovko.

Objavljeno
20. februar 2015 14.03
FBL-EUR-C3-LIVERPOOL-BESIKTAS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Liverpool - Resda je razvpiti italijanski nogometni zvezdnik Mario Balotelli sinoči odločil prvi dvoboj šestnajstine finala evropske lige, saj je edini zadel ob domači zmagi Liverpoola nad Bešiktašem (1:0), a je vseeno spet znal dvigniti prah z egoističnim vedenjem v končnici, ki so mu ga zamerili tudi soigralci, v njihovem imenu pa se je po tekmi oglasil kapetan Steven Gerrard, ki ga tokrat sicer ni bilo v kadru zaradi poškodbe.

Kaj si je torej tokrat privoščil »Super Mario«? V 84. minuti, še pri izidu 0:0, je sodnik po prodoru Jonathana Ibeja, ki ga je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Ramon Motta, pokazal na belo točko za Liverpool, ki naj bi jo, po poprejšnjem dogovoru, izvajal Jordan Henderson. A Balotelli se je požvižgal na vse, mu potegnil žogo iz rok, ob čemer so se soigralci zgolj spogledali, in samovoljno kar sam izvedel enajstmetrovko. Na njegovo srečo uspešno!

Nadomestni kapetan Henderson se po koncu obračuna ni pretirano razburjal, ker ni imel priložnosti zatresti tekmečeve mreže z najstrožje kazni, zato pa je bil brez dlake na jeziku Gerrard: »Pravila so pravila. Enajstmetrovko bi moral kot včerajšnji kapetan izvesti Henderson. Mario je bil vnovič trmast in egoističen - čestitati mu moram za natančen strel, seveda pa ni lepo gledati soigralcev, kako se pričkajo na igrišču. Jordan se je odlično odzval. Ko je uvidel, da ne bo ničesar dosegel, se je obrnil in odkorakal proč. Tudi po tekmi je dokazal, da je pravi kapetan.«

Pa Balotelli? »Hvala, 'Hendo', ker si mi dovolil izvajati enajstmetrovko. Ostalim pa: nehajte dramatizirati! Edino, kar šteje, je zmaga. Mi smo ekipa, mi smo Liverpool,« je muhasti Italijan zapisal na družbenem omrežju.