Nebogljeni Sepp Blatter zdaj že komentator

Padli predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je bil na sojenju v Švici poleti zelo redkobeseden, zdaj se mu je razvezal jezik.
Fotografija: Seppa Blatterja (na fotografiji) so na sojenju v švicarski Bellinzoni julija oprostili obtožb o prevari skupaj z nekdanjim predsednikom Evropske nogometne zveze Michelom Platinijem. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
Odpri galerijo
Seppa Blatterja (na fotografiji) so na sojenju v švicarski Bellinzoni julija oprostili obtožb o prevari skupaj z nekdanjim predsednikom Evropske nogometne zveze Michelom Platinijem. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters

Seppa Blatterja in nekdanjega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija je sodišče v Švici pred štirimi meseci oprostilo obtožb o prevari oziroma protipravni prilastitvi sredstev Fife. Blatter je na sojenju deloval na robu moči, a v zadnjih tednih je očitno našel nekaj novih moči, saj pogosto komentira aktualno nogometno dogajanje.

»Iran bi morali izključiti s svetovnega prvenstva,« je časnik Blick citiral Blatterja, ki se je tako odzval dogajanje v tej islamski republiki, kjer že več tednov potekajo protesti po smrti 22-letne​ Mahse Amini, ki je umrla v priporu tako imenovane moralne policije. Dodal je še, da pod njegovim vodstvom Iran gotovo ne bi smel nastopiti, a seveda gre za predsednika, pod čigar taktirko so na SP igrali denimo Severni Korejci, in sicer leta 2010 v Južni Afriki.

Blatter je nedavno že odmevno spregovoril tudi o SP v Katarju, za katerega meni, da zaradi svoje majhnosti ne bi smel gostiti letošnjega mundiala, vso krivdo, da so ga leta 2010 izbrali za prireditelja, pa je zvalil na Platinija. Glede iranskega vprašanja je za Blick dejal, da je pomanjkanje jasnega odziva njegovega naslednika Giannija Infantina »nerazumljivo«.

Preberite še:

Komentarji: