Sporting sprožil 25 strelov, zadel samo enkrat

Med tekmeci Maribora v ligi prvakov je bil najbolj prepričljiv Chelsea, Sporting ni uspel izkoristiti premoči proti Belenensesu.

Objavljeno
15. september 2014 15.27
G. .N, šport
G. .N, šport

Lizbona – Nogometaši Sportinga se pred sredino tekmo lige prvakov z Mariborom niso prikazali v najlepši luči, saj so v 4. kolu domačega prvenstva igrali neodločeno proti Belenensesu (1:1).

Gostitelji so imeli premoč na igrišču, saj je bilo razmerje v posesti žoge 68:32, v strelih na vrata 25:3 v korist Sportinga, ki pa se je moral zadovoljiti le s točko.

Belenenses je povedel v 28. minuti z golom Brazilca Deyversona, gostitelji pa so končni rezultat postavili sedem minut kasneje prek Andreja Carrilla.

Prvi zvezdnik zeleno-belih Nani je usmeril pogled v sredino mariborsko tekmo. »Še boljši moramo biti, popraviti pristop, pridobiti izkušnje in seveda zmagati,« je dejal posojeni igralec Manchester Uniteda.

Sporting je igral v naslednji postavi (4-3-3): Patricio; Esgaio, Mauricio (od 81. Montero), Sarr, Nascimento; Martins (od 61. Mane), Carvalho, Silva; Carrillo (od 61. Capel), Slimani, Nani.

Chelsea blesti v Angliji

Chelsea je v 4. kolu premier league zmlel še doslej neporaženi Swansea s 4:2 in na vrhu že uživa sam. Razbijal je Diego Costa, strelec prvih treh golov za Chelsea, ki je z avtogolom Johna Terryja Valižanom ponudil nekaj upanja. Brazilec s španskim potnim listom je zadel na vsaki tekmi, skupno je že pri sedmih golih.

»Če moštvo igra, potem mora zabijati gole. Ampak sedem golov v štirih tekmah je vendarle nekoliko preveč. Ne moreš pričakovati niti, da bi jih zabil osem v štirinajstih tekmah,« je bil spet v svojem ritmu trener londonskega moštva Jose Mourinho.

Schalkeju ne gre

Schalke je v krizi. Visok poraz v Mönchengladbachu z 1:4 še ni zamajal stolčka trenerja Jensa Kellerja. Športni direktor Horst Held je priznal, da ni pričakoval takšnega štarta, a je spomnil, da je bil tak tudi lanski štart v sezono.

V nemškem prvenstvu je po treh kolih na vrhu Bayer (7 točk), na drugem Bayern (7) in tretjem Hannover (6), Schalke je na 16. mestu (1).

 

Rezultati tekmecev Maribora v ligi prvakov

Portugalsko prvenstvo, 4. kolo

Sporting - Belenenses 1:1 (0:1)

(Carrillo 35.; Deyverson 28.)

 

Angleško prvenstvo, 4. kolo

Chelsea - Swansea 4:2 (1:1)

(Costa 45., 56., 67., Remy 81.; Terry 11./ag, Shelvey 86.)

 

Nemško prvenstvo, 3. kolo

Borussia Mönchengladbach - Schalke 4:1 (1:0)

(Hahn 17., 50., Kruse 56., Raffael 79.; Choupo-Moting 52./11m)